‘Grote klap op komst voor fans en Eredivisie-clubs’

Foto: ‘Grote klap op komst voor fans en Eredivisie-clubs’

Het is inmiddels ruim een maand geleden dat de Eredivisie-bal voor de laatste keer rolde. Niet eerder dan half juni lijkt dit weer mogelijk, maar spelen met publiek lijkt voorlopig sowieso een utopie.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Voetballen met publiek in de stadions? Goede kans dat we dat in heel 2020 niet meer meemaken. Wie een leesronde maakt in de internationale pers, ziet dat veel vooraanstaande wetenschappers sombere vooruitzichten schetsen.” Een veelgehoorde conclusie is dat voetballen pas weer realistisch is na de komst van een vaccin.

Op korte termijn neemt de regering een beslisisng over het vervolgtraject, waarna de KNVB volgt. “Een niet onbelangrijke subvraag: wanneer mogen er weer mensen naar komen kijken? Dat laatste is van levensbelang voor veel clubs – en niet alleen van de kleintjes. Ajax, PSV en Feyenoord maakten onlangs al bekend dat ze in grote financiële problemen komen als ze over een langere periode geen publiek in hun stadions mogen ontvangen.

Het AD weer dat België en Duitsland sowieso tot eind augustus geen fans meer toelaten. “Het samenkomen van grote groepen supporters zou fnuikend zijn voor de bestrijding van het coronavirus, is de gedachte. En wie zijn oor te luisteren legt bij de wetenschap, is geneigd te denken dat het verbod op toeschouwers na 31 augustus nog veel langer van kracht blijft.”

Gaan er clubs omvallen door het coronavirus?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1537+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie