Gio op het veld, maar in onzekerheid: “Start van de competitie nog niet bekend”

Foto: Gio op het veld, maar in onzekerheid: “Start van de competitie nog niet bekend”

China was het eerst getroffen land door het coronavirus, maar inmiddels wordt het normale leven steeds meer opgepakt. De spelers staan alweer op het veld, net als Guangzhou-trainer Giovanni van Bronckhorst. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers vertelt in een interview met Voetbal International over de herstart.

Begin januari koos Van Bronckhorst voor een Chinees avontuur, maar een maand later zat hij alweer veilig in Nederland. De coronacrisis gooide het Aziatische land op slot. Inmiddels staat de oud-trainer van Feyenoord weer op het veld. Albers heeft zeer regelmatig contact met de 106-voudig international.

“Giovanni staat inmiddels weer op het trainingsveld in China”, zegt Albers. “Die is gelukkig weer aan de gang. Alles is met maskers, alles is anders dan het was. Dat zal nog wel een lange tijd zo blijven, dat het anders wordt dan het is geweest. Dat moet ook iedereen straks gaan accepteren. Daar zijn wij nog helemaal niet aan gewend. Dat je straks misschien met een masker op naar de supermarkt moet. Ik kan me er nog niks bij voorstellen in Nederland. We lachten er altijd wel op als we in China waren, maar het is wel de realiteit nu.”

|”Het is goed dat ze nu weer echt aan het werk zijn, dat ze weer echt op het veld staan. Van de week hebben ze bij wijzen van spreken in de regen getraind. Dat is wel weer lekker, dat je echt weer aan de gang bent. De jongens zijn natuurlijk gretig, die hebben drie maanden weinig kunnen doen.”

Van Bronckhorst en zijn staf proberen de trainingsintensiteit weer op te bouwen, al lopen ze wel tegen problemen aan. “Er is nog geen datum geprikt. Je weet helemaal niet wanneer je weer gaat beginnen. Dat maakt het allemaal wel een beetje lastig. Normaal gesproken draai je een voorbereiding met als de start van de competitie als beginmoment. Maar zelfs in China is de start van de competitie nog niet bepaald”, besluit de belangenbehartiger van Gio.

Zal de competitie daar voor juni weer starten?

  • Lijkt me wel
  • Nee, dat is te snel
25+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie