Juwelier Ziyech, Promes en Wijnaldum: ‘Memphis bestelt over de 100.000 dollar’

Foto: Juwelier Ziyech, Promes en Wijnaldum: ‘Memphis bestelt over de 100.000 dollar’

Zahir Jooma is de juwelier van de grootste sterren uit de film- en muziekwereld, maar tegenwoordig ook van diverse Nederlandse profvoetballers. Via Memphis Depay ging het balletje rollen.

Jooma werd ontdekt door Memphis, die op een dag zijn winkel in het Amerikaanse Atlanta kwam binnenlopen. “We hadden geen idee wie hij was, maar door hoe hij zichzelf presenteerde, dachten we wel meteen dat hij heel belangrijk moest zijn”, zegt de juwelier tegen VICE Sports. “Hij gaf aan dat hij van onze spullen hield en hij bleef maar kopen. De volgende dag kwam hij weer terug en kocht hij opnieuw heel veel. Toen pas kwam ik erachter wie hij was: Memphis Depay. In Amerika is voetbal niet zo populair, dus ik had geen flauw idee. Ik had ook nog nooit een klant uit de voetballerij gehad, dus er ging een compleet nieuwe wereld voor me open.”

“Eigenlijk is Memphis een kunstwerk op zich. Twee maanden geleden was ik nog met hem en Quincy Promes in Rotterdam. Quincy zei: ‘Memphis heeft zes hersenen! Hij is zo slim!’ Dat is echt zo, man. De meeste professionals zijn heel erg goed in één ding, maar Memphis heeft kwaliteiten op heel veel gebieden”, aldus Jooma, die ook een goede klant aan Memphis heeft. “Ik vind het niet netjes om specifieke bedragen per artikel te noemen. Maar als Memphis een een enkel sieraad bij ons bestelt, gaat dat vaak wel over de honderdduizend dollar heen. Hij koopt alleen het beste van het beste; spullen die hij zijn hele leven kan blijven dragen.”

Indrukwekkend?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
593+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie