TRANSFERUURTJE: Ajax meldt zich bij Barcelona, Lens naar Eredivisie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax meldt zich bij Barcelona, Lens naar Eredivisie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het Spaanse Sport opent donderdagochtend met het nieuws dat Ajax nog altijd achter de diensten van Riqui Puig aanzit. De Amsterdammers kregen vorig jaar nog nul op de rekest, maar willen komende zomer een tweede poging wagen. Barcelona wil volgens het medium eerst de voorbereiding op het nieuwe seizoen afwachten, voordat de club een beslissing maakt over de toekomst van de talentvolle speler. Afgelopen seizoen sloeg Puig de interesse van Ajax nog in de wind. Mocht Marc Overmars het voor elkaar krijgen de 20-jarige middenvelder naar Nederland te halen, dan gaat het om een huurperiode. Overigens krijgt Ajax naar verluidt deze keer concurrentie van Celta de Vigo en een Bundesliga-club.


Sontje Hansen heeft nog amper wedstrijden voor Ajax gespeeld, maar de Europese top zit al op zijn hielen. De talentvolle aanvaller wacht de komende tijd rustig af, vertelt hij op zijn eigen Instagram. The Guardian wist eerder deze week te melden dat Manchester City achter Hansen aanzit. Woensdagavond liet het Algemeen Dagblad daar bovenop weten dat ook Internazionale, Juventus en Red Bull Leipzig de spits sterk in de gaten houden. Hansen blijft vooral rustig om de interesse die op hem afkomt. “Ik heb nog een jaar contract. Ze moeten me eerst een contract aanbieden, dan pas kan ik kiezen”, reageerde hij op zijn eigen kanaal. Uit zijn antwoord lijkt het erop dat hij niet onwelwillend tegenover een transfer staat.

De contractsituatie van Jeremain Lens blijft onderwerp van gesprek in Turkije. Onder meer Takvim en Sporx weten vandaag te melden dat ook FC Twente zich in de strijd om de routinier heeft gemeld. De Tukkers zouden momenteel een aanbieding voorbereiden en zijn van plan om concreet te worden zodra de coronacrisis dit toelaat. Het is echter maar de vraag in hoeverre FC Twente kans maakt, aangezien Lens in Turkije een vorstelijk salaris opstrijkt.


De coronacrisis beperkt de voetbalclubs deze zomer naar verwachting in het halen van grote versterkingen. Daarom kiezen steeds meer clubs ervoor zich te richten op talentvolle jeugdspelers. Zo heeft Arsenal zijn blik inmiddels gericht op de jeugdopleiding van Feyenoord, zo stelt Football Insider. De club van hoofdcoach Mikel Arteta heeft interesse in Lamare Bogarde, het neefje van Winston Bogarde. De 16-jarige middenvelder van de Rotterdammers kwam afgelopen seizoen in Feyenoord Onder-17 uit, maar krijgt deze zomer dus de kans om zijn carrière in een stroomversnelling te brengen.

Bij PSV is men op zoek naar een nieuwe linksback, want huurling Ricardo Rodriguez is te duur om definitief in te lijven. Volgens diverse Poolse media zou Michal Karbownik hem moeten opvolgen. De negentienjarige linksback van Legia Warschau wordt volgens onder andere Przeglad Sportowy begeerd door PSV, dat zelfs al een bod van 5 miljoen euro zou hebben uitgebracht. Dat is volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, wat voorbarig. “Zaakwaarnemer zegt dat er vorig jaar geïnformeerd is, maar dat er nu niks concreets speelt en dat hij nu niet met teams uit Nederland spreekt”, stelt Elfrink op Twitter.

Buitenland:

Verschillende Italiaanse media suggereerden de afgelopen weken dat Lionel Messi volgend seizoen zomaar eens voor Internazionale zou kunnen. Het zou een nieuwe clash tussen Messi en Juventus-ster Cristiano Ronaldo betekenen. Barcelona-trainer Quique Sétien verwacht echter niet dat de ster van de club vertrekt. Hoewel het bij Barcelona momenteel zeer onrustig is, wil Messi volgens de trainer niet vertrekken. “Ik denk niet dat de gebeurtenissen op bestuurlijk niveau Messi heeft doen besluiten om naar een andere club uit te kijken. Ik weet zeker dat hij zijn loopbaan in Camp Nou gaat afsluiten.”

Puig een goede speler voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
21+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
35+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
18+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
33+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
232+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
46+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
84+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
196+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
697+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
154+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
329+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
724+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
194+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
317+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
328+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie