TRANSFERUURTJE: Ajax-cheatcode, Feyenoord-deur open, PSV biedt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-cheatcode, Feyenoord-deur open, PSV biedt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax is er ondanks een goed gevulde portemonnee niet in geslaagd om het vertrek van Lasse Schöne en Frenkie de Jong op te vangen. Volgens Het Parool loopt de oplossing mogelijk bij de werkgever van laatstgenoemde. Het Amsterdamse medium schrijft: “Toch zou directeur voetbalzaken Marc Overmars een jaar later alsnog kunnen profiteren van het indirecte effect dat de transfer van De Jong naar Barcelona heeft veroorzaakt. Hierbij zou Overmars alleen wel moeten afstappen van zijn beleid om niet te huren. Want Riqui Puig, een van de grootste internationale talenten toen hij nog in de jeugdelftallen van Barça speelde, verpietert door de komst van nóg een dure middenvelder in Catalonië nog altijd op de reservebank. Slechts één keer stond de twintigjarige Riqui langer dan één helft op het veld in de grootmacht van Barça”, voegt Het Parool toe. De ‘technisch fijnbesnaarde opbouwspecialist’ zou een aanwinst zijn, zo luidt de conclusie. “Als het Ajax lukt om de jonge Catalaan te overtuigen een seizoen (of twee) tot wasdom te komen in Amsterdam, dan beschikt de ploeg van trainer Erik ten Hag plots weer over een wandelende cheatcode in de vroege fases van het balbezit die het dit jaar zichtbaar miste.”

De toekomst van Donny van de Beek is nog altijd ongewis. De middenvelder leek sowieso te gaan vertrekken bij Ajax in de zomer, maar dat is onzeker geworden door de coronacrisis. Alhoewel, er is een club die daar anders over denkt. Volgens de Engelse media ligt Manchester United momenteel namelijk op poleposition om de international van het Nederlands elftal in te lijven. De Red Devils worden natuurlijk wel geraakt door de crisis, maar komen niet in nood. Oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer zei onlangs al: “Wie weet hoe de markt op deze crisis zal reageren? Wie weet welke clubs er spelers zullen moeten verkopen? Er zou best een situatie kunnen ontstaan waarbij wij als United, een club die er financieel zeer goed voorstaat, zouden kunnen profiteren. Ik ben er zeker van dat wij de zaken kunnen doen die we willen doen.”Feyenoord werkt er hard aan om waarde op het veld te zetten. Met Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia beschikt de club over een aantal interessante linksbacks, maar mogelijk moet komende zomer één van beide spelers vertrekken. Feyenoord Transfermarkt geeft te kennen dat ‘heel wat clubs’ het duo op de korrel heeft. Het Twitter-medium concludeert: “Mijn verwachting is dat Ridgeciano Haps aankomende zomer een transfer zal gaan maken, waarna Malacia doorgroeit naar een vaste basisplek en zodoende zijn marktwaarde verder gaat opbouwen.”

Linksback was lang een probleempositie bij PSV. Mark van Bommel koos vaak voor Michal Sadílek op die plek als noodverband, maar in de winterstop kwam Ricardo Rodríguez naar Eindhoven op huurbasis. De Zwitser is echter te duur om definitief over te nemen van AC Milan. Roger Schmidt, de nieuwe coach van de Eredivisie-topclub, heeft al een onderhoud gehad met technisch manager John de Jong over de transferactiviteit in de zomer en het is niet onlogisch dat de twee het ook over de positie van linkervleugelverdediger hebben gehad. Volgens het medium Przeglad Sportowy is PSV namelijk in actie gekomen en heeft De Jong een officieel bod van 5 miljoen euro neergelegd bij Legia Warschau voor Michal Karbownik. De Polen zouden de aanbieding echter linea recta in de prullenbak hebben gedeponeerd: ze willen 10 miljoen euro hebben voor de back, een recordbedrag voor de club.

Buitenland:

In de afgelopen zomer betaalde FC Barcelona 120 miljoen euro aan Atlético Madrid voor Antoine Griezmann, maar de Fransman heeft nog maar heel weinig laten zien in het Camp Nou-stadion. Het is niet ondenkbaar dat hij binnenkort al weer vertrekt. Het is namelijk algemeen bekend dat de Catalanen naar de handtekening van Lautaro Martínez van Internazionale hengelen, en de Nerazzurri hebben volgens La Gazzetta dello Sport en Sport een ambitieus tegenvoorstel gedaan. De Argentijnse spits mag wel naar de Primera División vertrekken, maar alleen als Griezmann de omgekeerde weg bewandelt. Vermoedelijk gaat het om een deal met gesloten beurzen, omdat de genoemde aanvallers een vergelijkbare transferwaarde vertegenwoordigen: Martínez heeft een transferclausule in zijn contract in Milaan staan ter waarde van 111 miljoen euro.

Leroy Sané staat nu nog onder contract bij Manchester City, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen. De buitenspeler aast op een transfer en heeft daarbij een duidelijke voorkeur voor de Bundesliga-grootmacht Bayern München. De verbintenis van de vleugelspits in het Etihad Stadium loopt nog maar door tot medio 2021 en dus moet hij verkocht worden in de aankomende transferwindow. Zaakwaarnemer Damir Smoljan van het makelaarskantoor LIAN SPORTS, dat Sané vertegenwoordigt, zegt in gesprek met BILD: “FC Bayern is de enige club in Duitsland die Leroy zichzelf kan inbeelden als nieuwe stap in zijn carrière. Hij ziet dat daar de randvoorwaarden aanwezig zijn om zijn grote doel te bereiken: het winnen van de Champions League.”

Denk jij dat Griezmann bij Barça vertrekt?

  • Ja
  • Nee
382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
18+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
26+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
82+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
145+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
237+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
782+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
272+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
58+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
97+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
273+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
213+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
479+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
33+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie