10 trainingsmaterialen die jou fit houden tijdens de coronacrisis!

Foto: 10 trainingsmaterialen die jou fit houden tijdens de coronacrisis!

Coronacrisis of niet, het is natuurlijk wel zaak om fit te blijven! Het virus waart nu al eventjes rond in ons land en alle sportclubs zijn dicht, maar vergis je niet: individueel kun je ook gewoon aan je conditie werken. En dan zou het slim zijn om gebruik te maken van een (of meerdere) van deze trainingsmaterialen!



10. Dumbellset Venyl (1kg) 

Een kleine dumbellset ideaal voor lekkere work-out vanuit huis! Dumbells zorgen voor extra weerstand tijdens oefeningen die je uitvoert om spierkracht en coördinatie te verbeteren. Varieer oneindig in je work-out en versterk je lichaam met deze Venyl dumbellset!

 

9. Trainingsband Extra Zware Belasting 

Met deze trainingsband train je het lichaam gefocust op kracht en coördinatie. Het geeft een extra zware weerstand aan de oefeningen die je doet. Je kunt oefeningen ook zwaarder maken in combinatie met deze trainingsband. De band is ook eenvoudig te bevestigen, waardoor je meerdere bewegingen mogelijk maakt in je work-out. 


8. Nike Recovery Foam Roller 13 Inch 

Na een training of work-out is het natuurlijk ook van belang om goed te herstellen. Een manier van herstel kan zijn om de spieren los te rollen met een foam roller. Je lichaam moet hard werken en zich inspannen tijdens een training of work-out en dat neemt de nodige spierpijn met zich mee. Door met de foam roller je spieren goed los te rollen op een gecontroleerde manier zal er meer bloed naar de spieren stormen. Hierdoor zullen spieren sneller herstellen van de inspanning en ben je eerder klaar voor de volgende uitdaging! 


7. SporTec Fitnessmat 

De SporTec Fitnessmat is perfect voor thuisgebruik. Of je nou liggend of zittend oefeningen uit wilt voeren, deze fitnessmat geeft je extra comfort. De mat is 180 cm lang en 60 cm breed, dus hij is ideaal om liggend of zittend aan je lichaam te werken. Maar daarnaast kun je de mat ook gebruiken als je even helemaal tot rust wilt komen met bijvoorbeeld yoga. En tot slot is hij ook geschikt om stretch- en flexibiliteit-oefeningen op uit te voeren. 


6. Nike Fundamental Springtouw 

Een makkelijke manier om in beweging te blijven en aan je coördinatie te werken, is springtouwen. Het is een gemakkelijke manier van training die je op veel verschillende plekken kan uitvoeren. Daarnaast heeft het ook een hoop voordelen. Je werkt aan je conditie, balans en coördinatie met 1 oefening! Springtouwen is geschikt voor iedereen, je bepaalt zelf het tempo of de uitdaging. Dat zorgt ervoor dat iedereen kan presenteren op zijn eigen niveau. 


5. Nike Fitness Equipment Speed Ladder 

Werk aan je behendigheid, snelheid en conditie met deze Nike Speed Ladder. Je kan de speedladder goed gebruiken bij loopvormen en conditionele oefeningen. De Speed Ladder is ook eenvoudig uit te vouwen en weer op te bergen en is voorzien van een handige tas om de ladder in op te bergen. Het enige wat je nodig hebt is een klein stukje ruimte! 


4. SporTec medicijnbal 

De SporTec medicijnbal is een veelzijdig fitnessaccessoire. Met de medicijnbal kan je veel verschillende oefeningen doen; staand, zittend of liggend. Je kan de bal gebruik als extra gewicht of drukpunt, ideaal voor een full body work-out. Werk aan je coördinatie, core, kracht en explosiviteit met de SporTec medicijnbal. 


3. Nike Push Up Grip 3.0 

De push-up grips zijn het ideale en makkelijke hulpmiddel om overal te kunnen trainen. Push-up grips zorgen ervoor dat de polsen tijdens het opdrukken ontlast worden en verhogen het comfort van je work-out. Met de grips kan je ook makkelijk wisselen van positie: dicht bij elkaar, verder van je af, meer naar buiten. Door de grips is het ook mogelijke dieper door te zakken, waardoor je meer uit de beweging haalt. Met de push-up grips worden er meerdere spieren tegelijk aangesproken. Bij mooie push-ups via de grips worden borstspieren, triceps, schouders en core getraind. 


2. Battle rope 

De battle rope is behoorlijk zwaar en daardoor worden de spieren die je gebruikt flink aan het werk gezet. In een korte tijd kan je een krachtige work-out afwerken gefocust op conditie en kracht. Met de battle rope zijn er veel mogelijkheden op het gebied van de rope laten swingen. Zo kan je bijvoorbeeld het touw laten golven met een swing om en om vanuit de armen of met beide armen tegelijkertijd. Daarbij kan je de stand van boven-en onderlichaam veranderen om te variëren in je houding. Ook de afstand van het punt waar de rope bevestigd zit kan je natuurlijk veranderen waardoor je de weerstand van de rope verandert. 


1. Nike weerstandband 

Werk aan je explosiviteit en conditie met deze Nike weerstandband. Gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld een hek of paal. De band kan voor veel verschillende oefeningen gebruikt worden en is tot 4 keer de lengte rekbaar. Voldoende weerstand en mogelijkheden met deze Nike weerstandband!


Vind jij het moeilijk om nu fit te blijven?

  • Ik wel
  • Ik niet
166+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:34
5+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
4+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
28+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
98+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
44+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
116+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
71+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
278+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
405+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
174+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
238+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
96+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
26+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
25+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
138+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
219+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
31+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
51+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
53+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
185+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie