Bernardo Silva gelooft in ‘Virgil van Dijk-complot’

Foto: Bernardo Silva gelooft in ‘Virgil van Dijk-complot’

Virgil van Dijk werd vorig jaar door de UEFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar en viel ook in de prijzen bij de uitverkiezing van de Engelse spelersvakbond PFA. Bernardo Silva vindt dit echter niet terecht, zo vertelt hij aan Bleacher Report.

Zijn ploeg Manchester City werd immers kampioen van de Premier League met 98 punten, eentje meer dan Liverpool: “Ik denk dat veel spelers meer verdienen dan wat ze krijgen. Ferdinandinho en Raheem Sterling bijvoorbeeld.” De vleugelspits werd wel tot Voetballer van het Jaar uitgeroepen door de Engelse pers, maar hier bleef het ook bij: “Sommige clubs hebben meer macht in de media en de organisaties dan anderen. Ik denk dat de individuele prijzen erg relatief zijn.”

In het seizoen 2017-2018 won City ook de titel, maar kreeg geen enkele speler een individuele trofee: “Kevin De Bruyne had een geweldig seizoen, maar Mo Salah – een goede speler, begrijp me niet verkeerd – maakte veel goals en ze gaven hem de award. En dit seizoen heeft Kevin De Bruyne weer een ongelooflijk seizoen, maar waarschijnlijk wint iemand van Liverpool de prijs omdat ze kampioen worden.”

Als laatste onthult Silva dat hij nu al weet waar hij zijn carrière af wil sluiten: in Lissabon… “Nu nog niet, maar ik moet ook niet te oud zijn. Ik heb nooit voor mijn club gespeeld. Als ze mij willen hebben, wil ik ooit zeker terug naar Benfica.”

Snap jij Silva?

  • Ik wel
  • Ik niet
684+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie