TRANSFERUURTJE: Ajax-transferstunt, goed Feyenoord-nieuws

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-transferstunt, goed Feyenoord-nieuws

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax lijkt wel heel erg wilde plannen te hebben op de transfermarkt. Volgens de Spaanse media hebben de Amsterdammers zich namelijk gemeld bij de zaakwaarnemer van het Spaanse supertalent Ferrán Torres van Valencia… De club uit de sinaasappelstad van Spanje heeft al jaren te maken met financiële wanorde en wat dat betreft ligt er misschien wel een opening voor de nummer één van de Eredivisie. Bovendien ligt de twintigjarige vleugelspeler, die op links én rechts uit de voeten kan, nog maar tot medio 2021 vast in Estadio Mestalla. Torres heeft een transferclausule ter waarde van 100 miljoen euro in zijn contract staan, maar het is een utopie dat Valencia dit bedrag ook daadwerkelijk verdient met zijn verkoop. De laatste geluiden uit Spanje zijn als volgt: bij een bod dat 50 miljoen euro benadert zal de werkgever van onder meer Jasper Cillessen sowieso aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. Dit betekent wel dat Ajax zijn transferrecord zal moeten vermorzelen.


Het is een publiek geheim dat Real Madrid en Ajax in de voorbije zomer akkoord waren over een transfer van Donny van de Beek naar het Estadio Santiago Bernabéu. Oefenmeester Zinédine Zidane stak hier echter een stokje voor: hij mikte op een samenwerking met zijn landgenoot Paul Pogba van Manchester United. In het hier en nu lijkt de middenvelder echter besloten te hebben dat hij terug wil keren naar Juventus. Voetbal International schrijft: “Zelf heeft de 27-jarige international naar verluidt nog altijd een voorkeur voor zijn oude club Juventus. De Oude Dame zou daar zelf ook wel oren naar hebben en heeft al gesprekken gevoerd met zaakwaarnemer Mino Raiola, die voor de coronacrisis nog overhoop lag met Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer.” Vermoedelijk heeft dit dus ook consequenties voor Ajax en Van de Beek. Als Pogba definitief niet haalbaar blijkt voor De Koninklijke, is er een gerede kans dat de Madrilenen toch weer uitkomen bij de international van het Nederlands elftal. Het is natuurlijk de vraag wat hij hier zelf van vindt, want hij wordt zo langzamerhand wel een beetje een speelbal van Real.

In de afgelopen winterstop haalde Feyenoord Róbert Bozeník én Oguzhan Özyakup naar de Rotterdamse Kuip. De Nederlandse Turk wordt gehuurd van Besiktas, maar speelt na de zomer vermoedelijk nog steeds voor de traditionele Eredivisie-topclub. Volgens het Turkse medium Fanatik heeft de middenvelder namelijk aangegeven dat hij graag bij Feyenoord wil blijven. Zijn eigenlijke werkgever lijkt daar niet onwelwillend tegenover te staan, omdat men bij Besiktas helemaal geen ruimte heeft voor Özyakup: hij zou er weer verworden tot vaste wisselspeler. Bovendien heeft de geboren Zaandammer te weinig bij Feyenoord laten zien om hem voor een mooi bedrag de deur uit te doen. De verwachting is daarom dat hij nog een seizoen uitgeleend wordt aan de Rotterdammers, als die dit zien zitten dan. Voorwaarde is mogelijk wel dat Dick Advocaat aanblijft als hoofdcoach.


Het is al langer bekend dat Feyenoord niet verdergaat met Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin. Sven van Beek is echter altijd geblesseerd en Marcos Senesi is enorm populair op de transfermarkt. Daarom zouden de Rotterdammers Edgar Ié definitief in willen lijven. De stopper wordt dit seizoen van het Turkse Trabzonspor gehuurd en naar verluidt is de technische staf van de traditionele Eredivisie-topclub overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Volgens het dagblad Sabah is Feyenoord van plan om binnenkort al op de proppen te komen met een officieel bod voor de diensten van Ié, die een transferwaarde vertegenwoordigt van 3 miljoen euro.

Buitenland:

We mogen nu toch wel concluderen dat er een vreemd spelletje gespeeld wordt rond Georginio Wijnaldum. Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat de middenvelder in de aankomende transferzomer vertrekt bij zijn huidige werkgever Liverpool. En dat is eigenlijk een beetje gek, omdat de middenvelder een vaste basisspeler is onder oefenmeester Jürgen Klopp. De international van het Nederlands elftal beschikt echter over een contract dat medio 2021 afloopt en het is op zijn minst raar te noemen dat dit nog altijd niet verlengd is, gezien zijn status bij de Reds. Het wordt echter nog gekker, want de Italiaanse media weten dat de toekomst van Wijnaldum mogelijk in het Giuseppe Meazza bij Internazionale ligt. De Nerazzurri zouden 30 miljoen euro moeten betalen voor hun doelwit en ook dat is vreemd, omdat de transferwaarde van de oud-speler van Feyenoord en PSV momenteel geschat wordt op 50 miljoen euro.


Dries Mertens beschikt over een aflopend contract bij zijn werkgever Napoli, maar een tijdje geleden leken de partijen nader tot elkaar gekomen te zijn. La Gazzetta dello Sport laat vandaag echter een heel ander geluid horen over de Belg. De buitenspeler, in het verleden eigendom van PSV, FC Utrecht en AGOVV, zou om drie redenen ‘nee’ hebben gezegd tegen het jongste voorstel van zijn werkgever. Allereerst is hij het niet eens met een boete van voorzitter Aurelio De Laurentiis, die zijn spelers bestrafte na ongeregeldheid en 2,5 miljoen euro wilde zien. Mertens wil deze geldsom alleen doneren aan een goed doel, maar dat ziet de preses weer niet zitten. Daarnaast heeft Napoli in de afgelopen periode een aantal werknemers ontslagen, dit tot onvrede van de international van de Rode Duivels. Als laatste zou Mertens bij een verlenging salaris moeten inleveren, en ook dat gaat er niet in bij de Belg…

Gekke situatie Wijnaldum?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie