Bundesliga-clubs trainen weer: ‘Komt door geld’

Foto: Bundesliga-clubs trainen weer: ‘Komt door geld’

Waar in Nederland alles nog stilligt, wordt er in de Bundesliga al weer getraind. Het heeft er alle schijn van dat de Duitsers hun competitie sowieso af zullen maken, coronacrisis of niet. En daar bestaan verschillende verklaringen voor.Hanco Jürgens, wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam, zegt in het Algemeen Dagblad: “In Duitsland hebben ze de ernst van het coranavirus gewoon eerder erkend. Er werden meteen al stevige maatregelen genomen. In Duitsland zijn nog steeds minder doden dan in Nederland, terwijl Duitsland 80 miljoen inwoners heeft. Dat is geen toeval.” Onze oosterburen testen wekelijks zo’n 500.000 mensen: “Dankzij de vele tests en dankzij de virologen, die nadrukkelijker dan bij ons een stem hebben in de beleidsvoering, is in Duitsland een inzichtelijker beeld van hoe en waar de ziekte zich verspreidt. Al met al denk ik dat je wel kunt stellen dat in Duitsland meer kennis over corona is dan bij ons.”

Youri Mulder, die in het verleden lang voor Schalke 04 speelde, houdt er een hele andere mening op na: “Het komt door geld, het per se moeten doorgaan van de voetbalcompetitie om als club niet in financiële nood te komen. Dát is de belangrijkste reden dat Duitse clubs er alles aan gelegen is om het voetbalseizoen af te maken. In tegenstelling tot in Nederland, incasseren ze de tv-gelden namelijk pas wanneer de wedstrijden daadwerkelijk zijn gespeeld. En aangezien de Duitse overheid het toestaat in groepjes te trainen, is er ook geen belemmering voor de clubs.”

Vind jij het apart dat de Duitsers al weer trainen?

  • Ja
  • Nee
93+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie