Ruud Gullit verbaast zich over Ajax, PSV en AZ

Foto: Ruud Gullit verbaast zich over Ajax, PSV en AZ

Het is nog onduidelijk wat er precies met de Eredivisie gaat gebeuren, maar het standpunt van clubs als Ajax, PSV en AZ is bekend: zij willen graag dat de competitie definitief stopgezet wordt. Ruud Gullit snapt dat niet zo goed.

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt de oud-voetballer: “Dat verbaast mij wel een beetje hoor. Als de deskundigen straks zeggen dat er niet gevoetbald mag worden, dan is dat zo. Gezondheid gaat voor natuurlijk. Maar weet jij hoe de wereld er over twee maanden uitziet? Nou, ik niet hoor. In Duitsland zijn ze nu weer voorzichtig aan het trainen. Als de kenners aangeven dat dat kan, wie zijn wij dan? Clubs zoals FC Emmen of NEC proberen nu ook gewoon te overleven hè? Er is toch niets raar aan dat die clubs proberen straks nog wat wedstrijden te spelen, omdat ze hun schade dan tenminste nog een beetje kunnen beperken? Het lijkt soms net alsof voetbalclubs dat recht niet hebben.”

Gullit vervolgt zijn verhaal: “Johan Derksen was deze week bij Jinek, om te praten over zijn bluesfestival in Drenthe. Die zegt dan: ik wil niet dat al die mensen naar ons dorp komen, want dat brengt de gezondheid in gevaar. Prima. Maar vervolgens zegt hij: de overheid moet het festival maar afgelasten, want dan krijg ik nog wat terug van de verzekering. Ik bedoel: iedereen probeert vanuit zijn eigen perspectief de schade te beperken. Derksen doet dat, ondernemers doen dat, voetbalclubs proberen dat ook. Ik vind daar niks geks aan, maar waarom wordt daar zo verontwaardigd over gedaan?”

Zegt hij zinnige dingen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
219+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie