TRANSFERUURTJE: 15 miljoen voor Feyenoord, supertransfer De Vrij

Foto: TRANSFERUURTJE: 15 miljoen voor Feyenoord, supertransfer De Vrij

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Steven Berghuis mag zich nog altijd verheugen op een mooie transfer in de zomer. Volgens Italiaanse media mag de Feyenoord-aanvaller zich verheugen op serieuze interesse van AS Roma. Berghuis werd recentelijk al gelinkt aan AS Roma, dat Rick Karsdorp zou willen betrekken in een deal. Nadien bleef het echter stil. Italiaanse media maken echter opnieuw melding van Romeinse belangstelling voor de Feyenoord-aanvoerder, maar ditmaal bericht men niet over een vermeende ruiltransfer. Dat lijkt er dus op te wijzen dat Berghuis daadwerkelijk een serieuze kandidaat is voor AS Roma, ongeacht de ontwikkelingen rond Karsdorp. Naar verluidt moet de Serie A-club zo’n 15 miljoen euro betalen om de vleugelaanvaller naar Rome te halen.


Ajax raakt Hakim Ziyech komende zomer zeker kwijt aan Chelsea en er gaan geruchten dat Nicolás Tagliafico al een akkoord heeft bereikt met een nog onbekende club. Mogelijk volgt André Onana snel. Voetbal International schrijft dat er rond de Ajax-doelman nog geen witte rook is. “Of de competitie wordt hervat, hoe de transferzomer eruit gaat zien en of Onana dus zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld? Niemand die het precies weet. Dat de doelman een vertrekwens heeft, is duidelijk en dat er topclubs in hem zijn geïnteresseerd ook.” Volgens het weekblad heeft Ajax het prijskaartje al bepaald, al kan de huidige situatie nog een rol spelen. “Onana heeft een contract tot medio 2022 en voor de coronacrash rekende Ajax op een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro voor de doelman die ze in 2017 voor 300 duizend euro hadden weggeplukt bij Barcelona.”

Ajax is niet van plan om Edson Álvarez en Razvan Marin definitief uit te zwaaien in de zomer. De clubleiding wil wel meewerken aan een huurconstructie voor de peperdure aankopen. “De situatie van Marin en Álvarez is duidelijk. Beiden hebben ze niet aan de verwachtingen voldaan, ondanks dat het hele dure aankopen zijn geweest. Ik verwacht dat zij verhuurd zullen worden als het zicht op speeltijd uitblijft, want in de huidige situatie gaat Ajax nooit de aankoopbedragen terugkrijgen en is verkopen dus niet slim”, legt clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International uit.




Oussama Idrissi maakt na dit seizoen mogelijk een mooie transfer. De Corriere dello Sport linkt de AZ-aanvaller aan een transfer naar het Italiaanse Napoli, dat na zeven jaar mogelijk afscheid neemt van José Callejón. Het contract van Callejón loopt na dit seizoen af en een transfervrij vertrek uit Napels lonkt. Het Italiaanse medium denkt dat Idrissi een van de opties is voor Napoli, dat dan wel een tweejarig contract moet afkopen. Gezien de situatie bij AZ zal daar een fors miljoenenbedrag voor nodig zijn. De 24-jarige international van Marokko is zeker niet de enige naam die ter sprake komt. Naast Idrissi zouden ook Jeremie Boga (Sassuolo), Felipe Anderson (West Ham United), Everton Soares (Grêmio) en oud-Vitessenaar Milot Rashica (Werder Bremen) aanspraak maken op die vacature.

Buitenland:

De coronacrisis hakt er hard in bij Juventus. De Italiaanse grootmacht heeft al ingegrepen door de salarissen tijdelijk te verlagen, maar mogelijk moet sterspeler Cristiano Ronaldo zelfs wijken in de zomer. Ronaldo heeft een jaarsalaris van 31 miljoen euro en dat dreigt als een molensteen om de nek van Juventus te hangen. De Italiaanse club dropte al een hint dat Real Madrid wellicht een hereniging tot stand wil brengen, maar ondanks een goede relatie met coach Zinédine Zidane zou dit een ‘nee’ hebben opgeleverd. Real Madrid wil niet langer een torenhoog salaris uittrekken voor Ronaldo en ook een contract langer dan twee jaar is onbespreekbaar. De Portugees zal hoe dan ook zijn eisen moeten laten zakken als hij een rentree mogelijk wil maken. De kleedkamer, met Marcelo als Sergio Ramos als bepalende factoren, hebben daar al ‘ja’ tegen gezegd. Juventus heeft al besloten om Ronaldo voor 65 tot 70 miljoen euro te willen laten gaan, weet Don Balón


Stefan de Vrij krijgt deze zomer geen kans om zich te bewijzen op het EK, maar maakt mogelijk wel een prachtige transfer. Volgens Don Balón krijgt de verdediger van Internazionale een prachtige kans voorgeschoteld. Het Spaanse medium schrijft dat zowel FC Barcelona als Real Madrid geïnteresseerd is in de oud-Feyenoorder. De international van het Nederlands elftal zou voor 55 miljoen euro de overstap moeten maken naar de Spaanse Primera División, mocht er voldoende budget zijn na de coronacrisis. Er is echter één probleem: De Vrij zou Italië helemaal niet willen verlaten. Niet dat de verdediger een transfer hoe dan ook afwijst, maar in dat geval zou de oud-speler van SS Lazio opnieuw binnen de Serie A willen verhuizen. Ook Juventus is in de race voor de 28-jarige Nederlander.

Zie jij Ronaldo opnieuw transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
1129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:25
23+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
8+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
198+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
88+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
58+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
35+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
413+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
157+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
222+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
81+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
119+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
588+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
267+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
332+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1354+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
190+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8646+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2051+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3419+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie