Immunoloog waarschuwt: “Alleen nog voetbal als spelregels ingrijpend veranderen”

Foto: Immunoloog waarschuwt: “Alleen nog voetbal als spelregels ingrijpend veranderen”

Het voetbal zou er over een tijdje wel eens heel andere uit kunnen zien. Immunoloog Ger Rijkers weet dat anderhalve meter afstand niet te doen is en denkt aan ingrijpende, andere spelregels.

Op termijn kan er weer gevoetbald worden in Nederland, maar enkel als de spelregels ingrijpend veranderen, stelt Rijkers. “Iedereen zou binnen zijn eigen zone op het veld moeten blijven, een soort menselijk tafelvoetbal”, zegt de immunoloog in het Algemeen Dagblad. “Je moet dan dus denken aan een soort demonstratiesport, een vorm van tijdverdrijf, maar zeker niet iets waarmee je bestaande competities alsnog kunt afronden.”

“In het voetbal zoals wij dat kennen, horen bijvoorbeeld slidings. En voetballers blokkeren elkaar, omhelzen elkaar. Het zou heel bijzonder zijn als we dat allemaal wel gaan toestaan, terwijl we van het publiek vragen om minimaal anderhalve meter uit elkaar te zitten”, aldus Rijkers. 

Om het huidige voetbalseizoen te hervatten in de zomermaanden, is volgens Rijkers niet te doen. “We moeten voorkomen dat er voor voetballers een uitzondering gemaakt gaat worden – of voor welke sport dan ook. Dat is maatschappelijk niet te rechtvaardigen. Binnen het grote geheel is voetbal niet meer dan een soms vermakelijke bijzaak.”

Zie jij andere spelregels zitten?

  • Ja, als het niet anders kan
  • Nee, dat heeft weinig meer met voetbal te maken
442+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie