Derksen: ‘Feyenoord en de middenmoot keren zich tegen Ajax, AZ en PSV”

Foto: Derksen: ‘Feyenoord en de middenmoot keren zich tegen Ajax, AZ en PSV”

Een grote middenmoot uit de Eredivisie heeft zich gevormd, dat vóór het hervatten is van de Eredivisie in de zomermaanden. Feyenoord heeft zich bij hen gevoegd en strijdt tegen Ajax, AZ en PSV, stelt Johan Derksen.

Deze week werd duidelijk dat KNVB zich hard blijft maken voor een ontknoping van de Eredivisie in juni en juli. “Het is heel duidelijk: de middelmaat heeft de macht gegrepen”, stelt Derksen in Groeten uit Grolloo van Veronica Inside. “Kijk, al die clubs waren natuurlijk gepikeerd over het voorstel van Ajax om te stoppen, want die willen dat alleen maar omdat ze dan kampioen zijn.”

“AZ heeft geen bijbedoelingen, want die waren het daarmee eens”, aldus de analist. “Dat PSV het ermee eens is, begrijp ik, want zij zitten in het epicentrum van het coronavirus in Brabant. Daar leeft dat veel erger dan in de rest van het land. De burgemeester van Eindhoven was heel duidelijk: er wordt niet gevoetbald.”

“De middenmoot van de Eredivisie was dus gepikeerd dat Ajax, AZ, PSV en uiteraard degradatiekandidaten ADO, Fortuna en RKC wilden stoppen. De middenmoot is maar voor één ding bang en dat is niet voor corona, maar dat FOX Sports de tv-gelden niet overmaakt”, concludeert Derksen. “Zij hebben zich gekeerd tegen die drie grote clubs en Feyenoord heeft zich daarbij aangesloten.”

Had jij deze verdeeldheid verwacht?

  • Ja, iedereen denkt in eigen belang
  • Nee, had meer saamhorigheid verwacht
724+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie