“Het is net oorlog, toen mochten we ook niet naar buiten”

Foto: “Het is net oorlog, toen mochten we ook niet naar buiten”

Sjaak Swart ademt voetbal, maar voorlopig wordt er natuurlijk niet gespeeld door de coronacrisis. Mister Ajax snapt dat maar al te goed en is, omdat hij tot de risicogroep behoort, op zijn hoede voor het virus. Hij moet er niet aan denken dat hij het onder de leden krijgt…

In het Algemeen Dagblad zegt de oud-voetballer over de huidige situatie: “Natuurlijk maak ik me zorgen. Ik volg al het corona-nieuws op de tv, beangstigend. Het is net oorlog, toen mochten we ook niet naar buiten. Maar toen hadden we niet te eten. Nu zitten we er gelukkig warmpjes bij en regelt mijn lieve familie de boodschappen. Als ik dan die beelden zie vanuit de ziekenhuizen, dan huiver ik. Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor al die mensen in de zorg. Wat een beroep, daar mag Nederland heel trots op zijn.”

Waar Swart zich nu mee bezighoudt? Kruiswoordpuzzels! “Goed voor de hersenen, de boel een beetje laten draaien. Dat gaat me aardig af, ja. O, mijn vrouw roept nu dat ik daar net zo goed in ben als in voetbal. Nou, dat is een beetje overdreven, hoor. Wij zitten hier gelukkig nog samen. In deze tijden denk ik ook vaak aan mensen die alleen zijn. Waar niemand meer langs mag komen. Dat stemt me somber. Laten we elkaar daarom zo veel mogelijk helpen. Ik ben heel hecht met mijn familie, ik hoop dat veel mensen nu hetzelfde ervaren.”

En er is natuurlijk nog wel voetbal op de tv, hetzij oude wedstrijden: “Laatst het EK’88, dan zit ik te genieten. En die keer dat we Spanje eventjes een beuk gaven. Was dat 2014? Ja hè, mooi. Op die manier kom je de dagen wel door. Al blijft het vreemd. Nooit in mijn leven ben ik zo lang achter elkaar thuis geweest. Het was altijd voetbal, voetbal, trainen, trainen. Misschien is het ergens ook wel goed voor me. Even een pas op de plaats maken. Maar laat het maar niet te lang duren.”

Vind jij het ook beangstigend?

  • Ik zeker wel
  • Ik niet echt
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie