TRANSFERUURTJE: De Ligt-record, peperdure Ajax-dubbeldeal

Foto: TRANSFERUURTJE: De Ligt-record, peperdure Ajax-dubbeldeal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Veel clubs worden keihard geraakt door de coronacrisis, maar Ajax blijft redelijk buiten schot door zijn enorme eigen vermogen. De Amsterdammers kunnen wel wat bewerkstelligen op de zomerse transfermarkt en zullen dit vermoedelijk ook niet nalaten. Volgens de laatste geluiden uit België heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn vizier inmiddels gericht op de Jupiler Pro League. Allereerst zou hij Hendrik Van Crombrugge over willen nemen van RSC Anderlecht. De 26-jarige goalie werd eerder al in verband gebracht met een move naar de Johan Cruijff ArenA en Ajax bereidt zich natuurlijk voor op het onvermijdelijke vertrek van André Onana, die gevolgd wordt door absolute grootmachten als FC Barcelona en Chelsea. De transferwaarde van Van Crombrugge wordt geschat op 7 miljoen euro. De nummer één van de Eredivisie heeft echter ook interesse in een samenwerking met een veel duurdere speler uit de Jupiler Pro League. Ajax zou namelijk aan de slag willen gaan van Krépin Diatta van Club Brugge. Zijn prijskaartje? De werkgever van onder meer Ruud Vormer mikt naar verluidt op een transferprijs van liefst 25 miljoen euro.

Vorig jaar haalde FC Barcelona al Frenkie de Jong weg bij Ajax, en dat is heel goed bevallen. Mogelijk kloppen de Catalanen ook komende zomer weer aan in Amsterdam. Volgens diverse Duitse en Spaanse media heeft Barça zich namelijk gemengd in de race om Sergiño Dest. Lang leek de Amerikaanse rechtsback op weg naar Bayern München, maar door de coronacrisis is die transfer op losse schroeven beland en dus ruiken de Blaugranas bloed. Volgens Sky voerde Bayern wel al gesprekken met Dest, maar de voorkeur van de speler zelf lijkt bij Barcelona te liggen. Onlangs zei hij immers tegenover Bleacher Report dat ‘spelen voor Barça zijn ultieme droom is’. Er wordt geschreven over een transfersom van zo’n 25 miljoen euro voor Dest.Dick Advocaat staat ‘naar alle waarschijnlijkheid’ ook volgend seizoen voor de groep van Feyenoord. Dat is althans de conclusie van het Algemeen Dagblad. Advocaat wees Feyenoord een jaar geleden nog af, maar na het opstappen van Jaap Stam besloot hij er alsnog in te stappen. Het vervolg is bekend: onder zijn leiding plaatste de club zich voor de bekerfinale en klom het elftal op naar de derde positie in de Eredivisie met uitzicht op meer. Advocaat zou aanvankelijk eind maart een beslissing nemen omtrent zijn Feyenoord-toekomst. Door de coronacrisis is dat besluit uitgesteld, maar volgens het AD is de verwachting dus dat de oefenmeester aanblijft in De Kuip.

Buitenland:

Er is de laatste dagen weer veel te doen om de toekomst van Matthijs de Ligt. De centrumverdediger transfereerde in de afgelopen zomer van Ajax naar Juventus voor 85 miljoen euro, maar zou De Oude Dame nu al weer kunnen verlaten… Volgens media uit Engeland, Spanje en Italië heeft zaakwaarnemer Mino Raiola in ieder geval een balletje opgegooid bij zowel Real Madrid als Manchester United. Er werd een paar keer gezegd en geschreven dat Juventus niet onwelwillend tegenover een verkoop zou staan omdat men ook al beschikt over Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Daniele Rugani en Merih Demiral, maar het dagblad Sport weet juist te vertellen dat belangstellenden absoluut geen korting hoeven te verwachten. Naar verluidt is de clubleiding van Juventus namelijk alleen maar bereid om De Ligt te verkopen bij een monsterbod van liefst 150 miljoen euro.

Dat Edinson Cavani na het huidige voetbalseizoen gaat vertrekken uit het Parc des Princes van Paris Saint-Germain lijkt wel een zekerheidje te zijn. De Uruguayaan beschikt namelijk over een aflopend contract, dat hij niet wil verlengen. De goalgetter heeft verschillende opties: onder meer Atlético Madrid en Boca Juniors worden constant met hem in verband gebracht. Volgens Sky Italia zou hij echter óók kunnen kiezen voor een terugkeer naar zijn oude liefde Napoli, waar hij al eerder in zijn carrière furore maakte. De topclub uit Napels is naar verluidt bereid om hem een salaris te geven van liefst 7 miljoen euro, om het allemaal nog wat aantrekkelijker te maken voor Cavani.Gaat Lionel Messi zijn carrière afsluiten bij FC Barcelona in het Camp Nou-stadion of maakt hij toch nog een keertje een transfer? Oud-voorzitter Massimo Moratti van Internazionale denkt dat de Argentijn best eens naar het Giuseppe Meazza zou kunnen komen. In een interview met Radio Rai vertelt de Italiaan: “Ik geloof dat Inter mag dromen van Messi. Misschien mocht dat al voordat deze ramp zich voordeed. Hij zit tegen het einde van zijn contract aan en zonder twijfel zou het een enorme inspanning kosten hem te halen. Ik weet niet of de huidige situatie het beter of slechter maakt. Maar ik denk dat we vreemde dingen zullen gaan zien tegen het einde van dit jaar.”

Vind jij De Ligt 150 miljoen waard?

  • Ik wel
  • Ik niet
769+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:14
0+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
5+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
145+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
19+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
122+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
224+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
76+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
309+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
80+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
77+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
367+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
186+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
170+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
494+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
53+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
34+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
105+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
98+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
50+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie