‘Duidelijk hoe de lijntjes liggen na interview Overmars’

Foto: ‘Duidelijk hoe de lijntjes liggen na interview Overmars’

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax liep onlangs wat op de zaken vooruit door te stellen dat de Eredivisie het seizoen definitief moest stopzetten wegens het coronavirus. Er ontstond veel ophef over het interview van De Telegraaf met de voormalige linksbuiten…

Valentijn Driessen schrijft vandaag dat het nu wel duidelijk is hoe de lijntjes lopen in de voetbaljournalistiek. Hij stelt namelijk: “Willem Vissers van de Volkskrant was voor doorspelen, zoals de KNVB voor ogen heeft. Vissers schrijft het boek van de pas afgezwaaide KNVB-bobo Michael van Praag en ondervroeg vrouwenbondscoach Sarina Wiegman op verzoek van de KNVB tijdens de KNVB-oudejaarsborrel voor de pers. Evenmin wierp hij UEFA-bestuurder Van Praag voor de voeten dat de UEFA een brief schreef waarin Nederland met Europese uitsluiting werd gedreigd als er voortijdig een streep onder de Eredivisie zou worden gezet.”

De journalist vervolgt: “Arno Vermeulen, chef voetbal van Studio Sport, was uiteraard voor doorspelen. De NOS loopt reclame-inkomsten mis en moet tientallen uren zendtijd vullen, die normaal is bestemd voor eredivisievoetbal. Directeur Frank Rutten van FOX Sports vond dat er zolang mogelijk moest worden gewacht met een streep onder de Eredivisie. De content van de betaalzender is anders in één klap foetsie.”

Het Algemeen Dagblad hield zich afzijdig, aldus Driessen: “Al kregen veel mensen ruimte in de krant om het standpunt van de voetbalbond te verdedigen en Overmars te tackelen. Maar een kritische benadering van de instituties in het voetbal zoals KNVB, Eredivisie CV en het dreigende UEFA-bestuur bleef uit. Ook de mannen van ‘Against Modern Football’, die al moeite hebben met niet-zondag-14.30-uur-wedstrijden, waren oorverdovend stil.”

Is iedereen te veel bezig met eigenbelang?

  • Kun je wel stellen
  • Vind ik niet
228+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie