‘Coronavoorstel Ajax is gewoon lachwekkend’

Foto: ‘Coronavoorstel Ajax is gewoon lachwekkend’

Ajax wil graag stoppen met het huidige Eredivisie-seizoen vanwege het coronavirus, maar weigert een groot percentage van zijn Champions League-inkomsten van volgend seizoen af te staan. Feyenoord speelt dit spelletje juist veel netter.

Andere clubs hebben het juist over veertig procent, dus het gat is nogal groot. Sportmarketeer Chris Woerts zegt bij Veronica Inside: “Veertig procent van die veertig miljoen moet je dan in solidariteitsfondsen stoppen. Daar komt nog vijfenhalf miljoen bij van de KNVB, de internationals en ING met dat steunfonds. Dan zitten we al op ongeveer twintig miljoen. Dan komt er nog geld bij voor plaatsing van de Europa League, dat is een miljoentje of één of twee. Dan heb je dadelijk een pot van 23 of 24 miljoen. En die moet je dan solidair met elkaar verdelen tussen clubs uit de Eerste Divisie en uit de Eredivisie. Dat je een gedragen besluit gaat nemen. Als je solidair wil zijn met elkaar, dan moet je delen.”

Johan Derksen haakt hierop in: “Als Ajax voorstelt dat ze vijf procent willen afstaan, dat is toch een totaal ander percentage dan de veertig procent die jij wil?” Woerts reageert: “Dat is lachwekkend, vijf procent. Dan neem je alleen maar jezelf serieus en niet de voetbalproblematiek.”

De sportmarketeer prijst de houding van Feyenoord: “Feyenoord heeft ook gezegd tijdens het overleg de afgelopen dagen: wij willen overal aan meewerken, maar dan moet er wel een goede basis zijn van solidariteit. Feyenoord zegt ook: wij willen best met twintig clubs spelen en willen best veertig procent afstaan, maar dan moet het wel gedragen worden door ons allemaal. Feyenoord krijgt nu de zwarte piet toegespeeld, maar zij hebben maar één belang: het overeind houden van de bedrijfstak. En dan is Ajax met een voorstel van vijf procent… Dan maak je jezelf belachelijk.”

Vijf procent?

  • Vind ik ook belachelijk
  • Vind ik niet belachelijk
2705+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie