Van Champions League-voetbal naar contractontbinding voor Nederlandse aanvaller

Foto: Van Champions League-voetbal naar contractontbinding voor Nederlandse aanvaller

Het Servische avontuur van Rajiv van La Parra ziet er na driekwart jaar alweer op. De Nederlandse buitenspeler verlaat Rode Ster Belgrado per direct en kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

De club heeft het nieuws zelf (nog) niet naar buiten gebracht, maar Van La Parra staat met zijn naam niet meer bij de eerste selectie op de clubsite. Servische media bevestigen de breuk en ook op het betrouwbare Transfermarkt staat dat Van La Parra sinds begin april niet meer aan de Rode Ster is verbonden. Financiële problemen van de club zouden aanleiding van het vertrek van de 28-jarige Rotterdammer zijn. Daarnaast is ook van de Braziliaan Jander per direct afscheid genomen.

Afgelopen zomer tekende Van La Parra nog een driejarig contract in Belgrado. Rode Ster betaalde 1,2 miljoen euro om hem los te weken bij Huddersfield Town.De aanvaller kwam tot zestien duels, waarin hij één keer doel trof en twee assists gaf. Hoogtepunt zullen ongetwijfeld de Champions League-wedstrijden zijn geweest tegen Bayern München, Tottenham Hotspur en Olympiakos. In het laatste groepsduel tegen de Grieken liep Rode Ster de derde plaats mis.

Van La Parra doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde in de Eredivisie voor SC Heerenveen. De meeste tijd van zijn loopbaan vertoefde hij in Engeland.

Interessant voor Eredivisie-clubs?

  • Zeker
  • Niet echt
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie