‘Geen terugkeer naar Ajax, maar Italiaans avontuur voor Vertonghen’

Foto: ‘Geen terugkeer naar Ajax, maar Italiaans avontuur voor Vertonghen’

Het lijkt erop dat Internazionale de nieuwe club van Jan Vertonghen wordt. Volgens La Gazetta dello Sport is een transfer van de Belgische verdediger aanstaande. Hiermee zou een terugkeer naar Ajax van de baan zijn.

De verbintenis van Vertonghen bij Tottenham Hotspur loopt deze zomer af en de kans dat hij alsnog in Noord-Londen blijft lijkt bijna uitgesloten. Na een dienstverband van acht jaar lijkt zijn rol bij Spurs uitgespeeld, zeker omdat manager José Mourinho meestal de voorkeur aan andere verdedigers geeft. Door de transfervrije status is de Belg, die deze maand 33 wordt, voor veel clubs een interessant target. Inter lijkt momenteel de beste papieren te hebben, terwijl er vanuit Italië ook interesse van Napoli en AS Roma zou zijn, weet de roze sportkrant.

Bij de Nerazzurri moet Vertonghen de vervanger worden van Diego Godín, die na één seizoen alweer weg mag volgens de berichtgeving. De Rode Duivel treft daar verdedigende toppers als Stefan de Vrij en Milan Skriniar. Vertonghen kan hiermee dezelfde weg volgen als Christian Eriksen, die afgelopen winter Spurs al verruilde voor Inter. Ook bij Ajax speelde het duo al samen. Trainer Antonio Conte is flink aan het shoppen in de Premier League: eerder haalde hij al Romelu Lukaku, Alexis Sánchez, Ashley Young en Victor Moses op uit Engeland.

Vertonghen werd afgelopen maanden ook menigmaal gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. De verdediger liet in het verleden weten ooit nog in Amsterdam te willen spelen, maar van concrete interesse van de Eredivisie-koploper lijkt momenteel geen sprake.

De juiste club voor Vertonghen?

  • 100%!
  • Dat denk ik niet
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie