‘Voetbalwereld zal nooit meer zo zijn als voor de coronacrisis’

Foto: ‘Voetbalwereld zal nooit meer zo zijn als voor de coronacrisis’

In China is het coronavirus al weer op zijn retour en dat betekent dat de Super League vermoedelijk binnenkort gaat beginnen. Dat levert wel moeilijkheden op voor oefenmeester Giovanni van Bronckhorst van Guangzhou R&F, die zich niet tiptop heeft kunnen voorbereiden.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de trainer: “De onzekerheid over de datum dat alles weer begint is wel lastig voor een trainer. Normaal heb je een voorbereiding van een week of zeven en weet je wanneer de eerste wedstrijd is. Dat is nu nog maar afwachten. Maar alles in het juiste perspectief hè, het stelt niets voor vergeleken met de problemen die de wereld nu heeft.”

Van Bronckhorst vervolgt: “We hebben een lesje gekregen in hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. Ik las dat Carlo Ancelotti voorspelde dat ook de voetbalwereld nooit meer zo zal zijn als voor de coronacrisis. Dat geloof ik wel. Kijk eens hoe afhankelijk de clubs zijn geworden van de commercie. Als dat stuk van de taart wegvalt, blijft er bij veel opeens weinig over.”

Zelf verdient hij een vorstelijk bedrag bij Guangzhou R&F: “Hoe het met de financiële schade in China is, kan ik niet inschatten. Maar als ik rond mijn appartement kijk, is alles weer open en werken de mensen weer. Ik heb in januari voor twee jaar getekend en wilde graag een avontuur aangaan. Dat is het wel geworden. En dan hebben we nog geen competitiewedstrijd gespeeld. Maar als ik zie wat de wereld al heeft meegemaakt, echt ongelooflijk. En dan denk ik ook aan de familie van Carlo de Leeuw, die veel te vroeg is gestorven. Als ik daar allemaal aan denk, komt bij mij eigenlijk maar één ding op: laten we 2020 zo snel mogelijk uitzwaaien en een nieuwe start maken. Dit jaar heeft ons tot nu toe niets opgeleverd.”

Voetbalwereld nooit meer hetzelfde?

  • Vind ik overdreven
  • Geloof ik ook wel, ja
54+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie