Enorme financiële gevolgen voor Feyenoord bij stopzetten competitie

Foto: Enorme financiële gevolgen voor Feyenoord bij stopzetten competitie

De financiële gevolgen voor Feyenoord bij een eventueel stopzetten van de huidige competitie zullen ‘enorm’ zijn. Dat geeft directeur Mark Koevermans aan tegenover het Algemeen Dagblad.

“Een bedrag eraan hangen, is moeilijk. We hebben een brief gekregen van de UEFA en ECA die ook nog eens een keer het verzoek doen: kijk of je de competitie kunt uitspelen want als je dat niet tot het einde zou proberen dan zou dat consequenties kunnen hebben voor de Europese tickets. Stel dat, we moeten afwachten of dat überhaupt zo gebeurt, maar stel we zouden Europa League spelen en dat moeten we missen dan heeft dat enorme impact. Dat is in de toekomst kijken”, zegt Koevermans in de krant.

“De inkomsten nu zijn opgedroogd. De winkels zijn dicht, we hebben geen wedstrijdomzet meer, we verkopen geen kaartjes meer. Alles staat stil. We zijn niet de enigen. Dat beseffen we ook. We zien de problemen in Nederland om ons heen. Ook bij zakelijke relaties. Ook bij supporters van ons. Bij partners van ons. Wij hebben daar ook last van. We proberen dat op een wekelijkse basis te monitoren. Wel fijn is dat we in ieder geval dit seizoen goed kunnen afmaken, dat we financieel niet in de problemen komen. Richting het volgend seizoen is dat nog wel een vraagteken.”


Feyenoord blijft bij het standpunt ‘verder voetballen tenzij blijkt dat het écht niet meer kan’. “Omdat we dat vanaf het eerste moment gedaan hebben. Dus ook vanaf half maart. Toen waren er in eerste instantie, bij de eerst aangekondigde maatregelen, nog drie scenario’s. Een was: het duurt redelijk kort en we gaan toch weer voetballen met publiek. Daar is een streep doorheen. Er zijn nu nog twee scenario’s over. Is het mogelijk, en dat moeten we onderzoeken, om te kijken of we zonder publiek de competitie uit kunnen spelen. En het derde scenario, ook een reëel scenario, als het echt niet kan wat betreft de volksgezondheid en het te gevaarlijk is om naar te buiten te kunnen is het stoppen van de competitie.”, aldus de beleidsbepaler van de Rotterdammers tot slot.

De KNVB moet nu al de knoop doorhakken en het seizoen stoppen

  • Eens
  • Oneens
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie