Ajax neemt voorschot op coronabeslissing Eredivisie

Foto: Ajax neemt voorschot op coronabeslissing Eredivisie

Aankomende dinsdag gaan alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs met elkaar in conclaaf over de vraag: moeten de competities nog wel uitgespeeld worden? Het standpunt van Ajax is helder: de Amsterdammers willen definitief stoppen met spelen.

En klaarblijkelijk denkt de regerend landskampioen behoorlijk sterk te staan. Gisteren stuurde de nummer één van de Eredivisie zijn fans namelijk een brief per e-mail: “De wereld bevindt zich door het coronavirus in een uitzonderlijke situatie, met verregaande impact. U zult zelf dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen hiervan; thuis, binnen uw omgeving van familie en vrienden en rond uw werk of studie. Daarbij willen we u vooral veel sterkte wensen.”

Ajax vervolgt: “Als we kijken naar de situatie in ziekenhuizen en hoe enorm hard mensen geraakt worden, is voetbal nu niet belangrijk. Zoals u wellicht heeft vernomen, hebben wij (en met ons ook andere Eredivisie-clubs) de KNVB geadviseerd om een punt te zetten achter het huidige voetbalseizoen. Dat is vervelend voor alle voetbalfans, spelers, clubs, sponsoren, tv-rechtenhouders en allerlei andere betrokkenen. Maar wij zijn het er allemaal over eens dat gezondheid nu het belangrijkste is. De gezondheid van onze spelers, medewerkers en fans staat voorop. Daarnaast is nog verre van duidelijk wanneer clubs weer wedstrijden zouden mogen spelen, omdat als gevolg van de besmettingen de datum telkens wordt opgeschoven.”

De topclub zinspeelt alvast op een vergoeding: “Wij begrijpen dat dit niet de situatie is waarop u had gehoopt bij de aanschaf van uw seizoenkaart. In overleg met andere Eredivisie-clubs gaan we bekijken hoe we enerzijds alle voetbalfans enigszins tegemoet kunnen komen en anderzijds onze bedrijfstak en Ajax zelf gezond kunnen houden. Voor nu zijn we in afwachting van het definitieve besluit van de KNVB met betrekking tot het al of niet uitspelen van het huidige seizoen. Zodra hier meer duidelijk over is, de gevolgen van deze complexe situatie duidelijker zijn, en er afspraken gemaakt zijn die voor u relevant zijn, delen we dat uiteraard zo snel mogelijk.”

Verwacht jij dat de competitie afgelast wordt?

  • Ik wel
  • Ik niet
1297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:24
12+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
10+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
26+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
179+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
41+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
78+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
169+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
70+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
642+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
140+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
302+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
679+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
184+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
312+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
324+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
200+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie