AD: ‘Irritatie bij clubs door uitspraken Overmars’

Foto: AD: ‘Irritatie bij clubs door uitspraken Overmars’

Marc Overmars heeft zich niet populair gemaakt bij een aantal Eredivisie-clubs. De directeur voetbalzaken van Ajax heeft met duidelijke taal laten weten dat hij vindt dat de Eredivisie per direct stopgezet moet worden en dat is volgens het Algemeen Dagblad bij diverse competitiegenoten in het verkeerde keelgat geschoten.

“Overmars zou de mening van zeker acht clubs in het Nederlandse voetbal ventileren. De afspraak dat clubs niet individueel naar buiten zouden treden, was wel definitief van tafel. Al hadden ADO Den Haag, Fortuna Sittard en PEC Zwolle eveneens al in de publiciteit laten optekenen dat wat hun betreft per direct stoppen de enige optie was”, aldus het AD. “Op zich geen heel gekke gedachte, maar het leidde wel tot irritatie bij andere clubs. Want als er acht clubs in de slipstream van Overmars lopen, dan is er nog een flink aantal clubs dat er anders over denkt.”

“Dat Ajax bij monde van Overmars zo stellig is, wordt gezien als ‘het standpunt er even keihard door beuken’. Enkele andere clubs keuren die aanpak dus af, zoals ook de KNVB vanavond ongetwijfeld zal laten weten dat dit niet de manier is”, doelt het AD op het overleg van later vandaag. “Kortom, wat Overmars denkt, is helemaal niet gek, denken veel andere clubs. Wat ADO, PEC en Fortuna roepen in beginsel ook niet. Maar nu hangt er een enorme zweem van eigen belang boven de uitspraken waar collectiviteit als de sleutel werd gezien. En de KNVB en de clubs hadden juist vastgesteld dat samen optrekken de manier was om tot het beste besluit te komen”, zo klinkt het.

Terechte kritiek?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
765+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie