TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV vechten, 15 miljoen voor Berghuis

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV vechten, 15 miljoen voor Berghuis

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De belangstelling voor Jonathan David neemt met de dag toe. Inmiddels blijkt ook een club uit Nederland geïnteresseerd, want het zou PSV zijn dat zich graag wil versterken met het allergrootste talent uit de Belgische competitie. Er is echter flinke concurrentie, want volgens het Spaanse El Mundo Deportivo is FC Barcelona op het spoor van gekomen van David en de interesse zou zelfs concreet zijn. De aanvaller geniet volgens de Spaanse krant ook interesse van Bayern München, FC Porto, Arsenal en Everton. Eerder werd Ajax óók al in verband gebracht met de jonge Canadees, die volgens de laatste geluiden uit België ongeveer 20 miljoen euro moet kosten.

Het had afgelopen zomer niet veel gescheeld of Steven Berghuis had de overstap kunnen maken naar PSV. De aanvaller van de Rotterdammers bleef echter nog een jaar bij Feyenoord, ondanks dat PSV een bedrag van 15 miljoen euro wilde neertellen. Het is Voetbal International dat naar buiten weet te brengen dat PSV bereid was om vijftien miljoen euro neer te tellen voor de 28-jarige aanvaller. Iets waar Feyenoord niet in meeging. Sterker nog, de Rotterdammers kozen er op dat moment voor om het contract van Berghuis te verlengen tot medio 2022. De Rotterdammers zouden zelf nooit op de hoogte zijn geweest van het bedrag dat PSV wilde betalen, omdat de club direct liet weten dat het niet wilde praten. Mogelijk kiest Berghuis na het lopende seizoen voor een nieuw buitenlands avontuur.Ajax heeft het aflopende contract van Klaas-Jan Huntelaar formeel opgezegd, maar de Amsterdammers willen volgens De Telegraaf wél langer door met de routinier. Onder een duidelijke voorwaarde… Ajax-watcher Mike Verweij vertelt op de website van De Telegraaf dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn over een nieuwe verbintenis. “Ajax en Huntelaar zelf steken niet onder stoelen of banken dat daarover wordt gesproken. Maar om in aanmerking te komen voor een nieuwe verbintenis zal Huntelaar flink moeten inleveren.”

AC Milan lijkt zich op korte termijn met een grote zak geld te melden bij AZ. De Italiaanse topclub heeft het vizier volgens Tuttosport gericht op niemand minder dan Teun Koopmeiners. Het wil nu dan ook actie ondernemen om de 22-jarige middenvelder naar de club te halen. Het begint er in Italië steeds meer naar uit te zien dat Ralf Rangnick aan de slag gaat als nieuwe trainer van AC Milan. Ondertussen zou hij echter ook de technisch directeur van de club moeten worden. Daarbij is de kans dat er gekeken wordt naar Koopmeiners nog een stuk groter, want Rangnick is een groot fan van de middenvelder. AC Milan verwacht een bedrag van zo’n 15 miljoen euro neer te moeten tellen voor Koopmeiners.

Buitenland:

Everton heeft de ambitie om de Engelse top te bestormen en is niet bang om de portemonnee te trekken. Dat zal ook wel moeten als de nieuwste geruchten kloppen dat de club uit Liverpool twee supersterren uit Wales wil halen: Gareth Bale en Aaron Ramsey. The Sun meldt dat technisch directeur Marcel Brands en manager Carlo Ancelotti hoog gaan inzetten bij de volgende transferwindow. De tabloid staat echter niet bekend om de meeste betrouwbare verhalen. Of het lukt om dit duo op te halen bij respectievelijk Real Madrid en Juventus is nog maar de vraag.

Barcelona bereidt een indrukwekkende ruildeal voor om Neymar terug naar de Spaanse stad te halen. Dat stelt Sky Sports. De Spanjaarden doen al maanden hun best om Neymar terug te halen. Naar verluidt heeft zijn huidige club Paris Saint-Germain een afkoopsom van 150 miljoen euro vastgesteld, maar dat vindt Barcelona aan de hoge kant. Daarom wil de Spaanse topclub Antoine Griezmann in de deal betrekken. Het zou een opvallende zet zijn, omdat Griezmann pas sinds de zomer van 2019 bij Barcelona zit. De publieke opinie had hoge verwachtingen van de Fransman, maar hij heeft het tot nog toe niet kunnen waarmaken. De huidige nummer één van La Liga zou hem daarom mogelijk deze zomer alweer kwijt willen.

Welke club zou jij kiezen als je David was?

  • Ajax
  • PSV
  • Een andere
729+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:18
6+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
391+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
56+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
69+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
30+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
45+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
69+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
13+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
199+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
23+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
51+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
194+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
350+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
263+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
127+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
32+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
200+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
208+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie