Bizarre anekdote Gullit over kampioenswedstrijd: “Was een militaire operatie”

Foto: Bizarre anekdote Gullit over kampioenswedstrijd: “Was een militaire operatie”

1 mei 1988 ging de geschiedenisboeken in als één van de spannendste Italiaanse krakers. In een onderling duel moesten Napoli en AC Milan uitmaken wie er een voorschot zou nemen op de landstitel. Ruud Gullit was erbij en blikt terug met een mooie anekdote. 

Napoli leek lang op weg naar de Scudetto en had een voorsprong van liefst zes punten in de Serie A. De ploeg begon punten te morsen en stond er drie duels voor het einde nog slechts één voor op het AC Milan van Gullit en Marco van Basten. In de slotfase van de Serie A troffen de topclubs elkaar in een onderlinge wedstrijd.

“Wij moesten toen winnen”, blikt Gullit terug bij Ziggo Sport. “Het ging meer om de voorbereiding naar die wedstrijd toe. Wij vertrokken met twee privévliegtuigen vanuit Milaan naar Napels. Ik dacht: waarom twee vliegtuigen? In het tweede vliegtuig zat al het voedsel en de begeleiders daarvan en in het eerste zaten wij. De club wilde dat niemand van Napoli ons voedsel kon aanraken, want ze waren bang dat ze er wat in zouden gooien.”

Milan liet niets aan het toeval over, herinnert Gullit zich. “Ze hadden de hele afdeling gehuurd en ook alle keukens en koks waren van Milan. Dat was een militaire operatie. We stapten uit het vliegtuig meteen in de bus. We kregen direct politiebegeleiding. In de stad begonnen de mensen te schreeuwen en te gooien. Het is ongelooflijk wat ze allemaal naar ons toe gegooid hadden. Ze hebben geprobeerd ons de hele nacht wakker te houden.”

Milan zegevierde uiteindelijk met 2-3 en werd twee weken later gekroond tot Italiaans kampioen.

Mooi verhaal?

  • Ja, prachtig
  • Mwah…
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie