“Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden”

Foto: “Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden”

Zaakwaarnemer Rob Jansen verwacht dat de gevolgen van het coronavirus voor het voetbal enorm zullen zijn. In gesprek met de NOS plaatst hij dat meteen wel in een breder perspectief: “Waar hebben we het over? Er speelt zich een humanitaire ramp af; in de wereld en bij ons. Wat is dan voetbal?”

De transferperiode zal vermoedelijk anders verlopen dan we gewend zijn: “Het is voor een club als bijvoorbeeld Manchester United straks niet te verkopen dat er voor 50, 60, 70 miljoen euro een speler wordt gekocht, terwijl de stad Manchester op zijn gat ligt en een deel van de bevolking bij de voedselbanken staat.”

Jansen verwacht dat gezonde clubs wel zullen overleven… “Bij de kredietcrisis was het ieder voor zich, nu is de solidariteit groot onder de clubs. Afhankelijk hoelang deze situatie duurt, zal het voor sommige clubs lastiger worden om te overleven. De voetbalwereld moet niet zeuren of huilen.”

De zaakwaarnemer vervolgt: “Het gaat om mensenlevens. Het voetbal past zich wel aan. De voetballerij is net als de maatschappij. De onderste laag heeft veel ellende, de toplaag overleeft het allemaal wel. De middenlaag heeft flinke last. Er zal wel een noodfonds komen om de clubs te helpen. Stop de competitie. Wie heeft daar nu zin in. En Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden.”

Vind jij dat Ajax iets moet betekenen voor noodlijdende clubs?

  • Ik wel
  • Ik niet
275+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie