TRANSFERUURTJE: Niemand wil Ajax-miskoop, Senesi ‘goedkoop’

Foto: TRANSFERUURTJE: Niemand wil Ajax-miskoop, Senesi ‘goedkoop’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Feyenoord weekte Marcos Senesi vlak voor aanvang van het huidige voetbalseizoen los bij San Lorenzo, maar er is een mogelijkheid dat de Argentijn in de aankomende transferzomer al weer vertrekt. De Rotterdammers kunnen namelijk wel wat inkomsten gebruiken, zoals bekend. De centrumverdediger doet het dan ook goed bij de scouts van buitenlandse clubs. We weten bijvoorbeeld dat Getafe in de afgelopen winterstop concreet was. De Spanjaarden die Ajax uitschakelden in de Europa League wilden 9 miljoen euro betalen voor Senesi, maar dat vond men in De Kuip toch wat te weinig. Bovendien wilde men de Argentijn niet na een half jaartje al weer verkopen. In de zomer is dat mogelijk een ander verhaal, mede door het verhaal met de Vrienden van Feyenoord. Volgens de Italiaanse media heeft AS Roma voorzichtige interesse en weet de werkgever van onder meer Justin Kluivert en Rick Karsdorp ook al wat er betaald moet worden voor Senesi. Technisch directeur Frank Arnesen zou namelijk minimaal 15 miljoen euro verlangen voor de stopper.


Feyenoord beschikt over een aantal spelers die in de aankomende zomer zouden kunnen transfereren, maar de Rotterdammers zouden er goed aan doen om dit tot een minimum te beperken. Anders houdt oefenmeester Dick Advocaat er vermoedelijk mee op. Het Algemeen Dagblad schrijft op zondagochtend: “Bij Feyenoord is het eerstvolgende grote punt op de agenda: de contractverlenging van Dick Advocaat. De club wil dolgraag dat hij er nog een seizoen aan vastplakt. Advocaat staat daar ook wel voor open, maar wil eerst afwachten of zijn elftal zo goed voor de dag zou blijven komen. En de 72-jarige Hagenaar wil dat de clubleiding hem een toekomstbeeld zou schetsen waarin hij komend seizoen niet helemaal opnieuw zou moeten beginnen.

Ajax betaalde in de afgelopen transferzomer liefst 15 miljoen euro aan Club América voor de diensten van Edson Álvarez. Eigenlijk kun je echter stellen dat de Mexicaan al weer overbodig is geworden bij de Amsterdammers: hij maakt de hoge verwachtingen totaal niet waar. De multifunctionele voetballer komt maar mondjesmaat in actie onder oefenmeester Erik ten Hag en eerder konden we al lezen dat hij wel een beetje klaar is met zijn situatie. Volgens media uit zijn vaderland bevindt Álvarez zich echter in een lastig parket. Ajax tikte immers een flink bedrag af om hem naar de Johan Cruijff ArenA te halen en wil bij een eventuele verkoop een groot gedeelte van deze aankoopsom terugverdienen. De transferwaarde van de international van Mexico is echter gedaald van 15 naar 10 miljoen euro en er lijkt geen club te zijn die dit voor hem wil betalen.


Juventus gaf in de afgelopen transferperiodes al veel geld uit aan de komst van bijvoorbeeld spelers als Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt, maar zal daar vermoedelijk niet mee stoppen. In de zomer krijgt oefenmeester Maurizio Sarri een heel behoorlijk budget tot zijn beschikking. En volgens het medium Calciomercato houdt De Oude Dame twee Eredivisie-spelers nadrukkelijk in de gaten. Allereerst zou de grootmacht uit Turijn er wel wat voor voelen om Donyell Malen over te nemen van PSV, maar de Italianen zijn ook Ryan Gravenberch van Ajax niet vergeten. Het is natuurlijk niet geheel toevallig dat beide voetballers vertegenwoordigd worden door zaakwaarnemer Mino Raiola, die goede banden onderhoudt met Juventus. De roemruchte spelersmakelaar zou al een paar keer een onderhoud hebben gehad met directeurs Pavel Nedved en Fabio Paratici van De Oude Dame over de spits en de middenvelder.

Buitenland:

Federico Valverde beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij Real Madrid en dat brengt interesse met zich mee. Manchester United gooide onlangs een balletje op bij De Koninklijke, maar de Engelsen kwamen van een koude kermis thuis. Volgens het dagblad AS wees voorzitter Florentino Pérez van de Madrilenen namelijk meteen naar de transferclausule in het contract van de controleur uit Uruguay. United kan hem in principe best overnemen, maar dan moet er wel 500 (!) miljoen euro betaald worden.


Het is algemeen bekend dat Liverpool wel oren heeft naar een samenwerking met Timo Werner, die nu nog onder contract staat bij RB Leipzig. Het is echter duidelijk dat de Reds eerst ruimte moeten maken voor de komst van de goalgetter. Oefenmeester Jürgen Klopp beschikt namelijk over een behoorlijk gepeperde voorhoede met Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino, Divock Origi én Xherdan Shaqiri. Het begint er echter meer en meer op te lijken dat de laatstgenoemde aanvaller het kind van de rekening wordt. Voetbal International schrijft op zaterdag: “Verschillende tabloids berichten dat Liverpool bereid is om afscheid te nemen van Xherdan Shaqiri. De Zwitserse technicus is er bij de Reds nooit in geslaagd een basisplaats af te dwingen en zou weer wekelijks willen spelen. Onder meer Sevilla zou in de markt zijn. De verbintenis van Shaqiri met de Premier League-koploper expireert pas in 2023.”

Verwacht jij dat Feyenoord Senesi verkoopt?

  • Ik wel
  • Ik niet
518+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:35
0+
Theo Janssen rouwt: “Heel heftig”
21:23
8+
Kraaij laakt Jong-teams: “Dát is het vervelende”
21:14
75+
‘Ajax-terugkeer in de maak’
21:03
12+
Timber krijgt groen licht: “De laatste stap”
20:48
12+
“Haaland zit opgesloten in het systeem van Guardiola”
20:35
63+
Mossou verdedigt Vitesse-besluit: “Wees trots”
20:23
42+
‘Almere City onthult Maduro-standpunt’
20:13
202+
‘Keiharde Vandaag Inside-clash’
20:00
70+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
114+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
153+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
551+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
299+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
49+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
123+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
91+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
140+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
186+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
7+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
146+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie