Luis Enrique: ‘Hij komt het dichtst in de buurt van Messi’

Foto: Luis Enrique: ‘Hij komt het dichtst in de buurt van Messi’

Luis Enrique is op dit moment bondscoach van het Spaanse nationale team, maar in het verleden had hij het natuurlijk voor het zeggen in het Camp Nou-stadion bij FC Barcelona. Daar had de oefenmeester Lionel Messi onder zijn hoede.

Op de Facebook-pagina van Spanje wordt Luis Enrique gevraagd wie de beste speler is met wie hij ooit gewerkt heeft als trainer. Hij antwoordt: “De speler die tijdens zowel mijn trainers- als spelerscarrière de meeste indruk op mij heeft gemaakt, is zonder twijfel Lionel Messi.” Ook Andrés Iniesta heeft echter veel indruk gemaakt op de keuzeheer: “Ik kan zeggen dat Andrés Iniesta van alle spelers qua talent het dichtst in de buurt van Messi komt. Maar voor Messi geldt dat hij enorm verschilt van anderen, met alle respect voor anderen.”

Ziet hij zichzelf ooit terugkeren naar Barça? “De deuren staan bij alle clubs waar ik in het verleden heb gewerkt nog open voor mij. Mijn periode bij Barcelona was geweldig en daar zal ik altijd dankbaar voor zijn. Ik heb het geluk gehad zolang te mogen werken bij een club die me alles heeft gegeven.”

Het Europees kampioenschap is natuurlijk verschoven naar 2021: “We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden op het EK en jagen op de prijzen. Ik denk dat het nationale elftal in staat is om prijzen te winnen en dat is eigenlijk ook één van de uitdagingen die ik kan bedenken als bondscoach van Spanje. Daar loop ik niet voor weg, maar het is duidelijk dat we in een proces zit. Bovendien is er een aantal andere landen met veel potentie. We behoren tot de zes of zeven landen die zullen strijden om de eindwinst en uiteindelijk zal de vorm van de dag de doorslag geven.”

Iniesta geweldig?

  • Zeker
  • Mwah, nee
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie