TRANSFERUURTJE: Coronastunt Ajax, droomtransfer Boadu

Foto: TRANSFERUURTJE: Coronastunt Ajax, droomtransfer Boadu

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Net als de hele maatschappij gaat ook de voetbalwereld gebukt onder de coronacrisis. De clubs hebben minder inkomsten en dat betekent vermoedelijk dat we een rustigere transfermarkt tegemoet gaan. Ajax kan daar flink van profiteren. Zaakwaarnemer Guido Albers zegt in een interview met De Telegraaf: “De afgelopen periode heeft de hele Eredivisie veel geld gekost en niemand weet wanneer het ophoudt. Alleen Ajax zit in een luxepositie.” De spelersmakelaar die de belangen van Donny van de Beek en Carel Eiting behartigt, legt uit: “Het was misschien niet de bedoeling, maar het zou me niet verbazen als Marc Overmars er weer in slaagt de selectie grotendeels intact te houden. Ajax heeft als enige club in Nederland veel geld op de bank en dat zorgt voor een enorme power.” Aanvankelijk was het de verwachting dat spelers als Van de Beek, André Onana, Nicolás Tagliafico en David Neres zouden vertrekken: “Maar als de coronacrisis ervoor zorgt dat niet de prijzen worden betaald die Ajax wil, dan houdt de club ze gewoon aan hun contract. Ajax heeft namelijk een buffer op de bank en hoeft niet te verkopen.”

Door het coronavirus heerst er veel onzekerheid over de aankomende transferperiode: hebben clubs nog wel geld om uit te geven aan nieuwe spelers? Manchester United klaarblijkelijk wel, want de Red Devils zouden zich bij Ajax hebben gemeld. Volgens de krant The Express ziet de Premier League-grootmacht zijn kans schoon. Donny van de Beek werd lang in verband gebracht met Real Madrid, maar die deal is nog altijd niet bekrachtigd. Daarom zou United nu contact opgenomen hebben met directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax en zaakwaarnemer Guido Albers, die de belangen van de middenvelder behartigt. De Red Devils zouden ook een bod uitgebracht hebben, al wordt dit niet gespecificeerd. Men heeft het enkel over ‘een significante aanbieding’. In de Johan Cruijff ArenA zet men naar verluidt in op een vraagprijs van 55 miljoen euro, dus aan die orde van grootte moeten we vermoedelijk denken.

Myron Boadu maakt een geweldig seizoen door bij AZ en dat blijft buiten onze landsgrenzen óók niet onopgemerkt. Voor de coronacrisis zat er telkens weer een legertje scouts op de tribune van het AFAS Stadion om de spits uit te lichten. Hij werd in de afgelopen maanden al in verband gebracht met de Italiaanse topclubs AC Milan en Juventus en nu is het Engelse Arsenal aan de beurt. De Gunners bereiden zich voor op het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang, die nog maar een contract in het Emirates Stadium heeft tot medio 2021 en vermoedelijk dus verkocht moet worden. Vervolgens moet de pijlsnelle aanvaller wel vervangen worden en wat dat betreft is Boadu dus in beeld gekomen bij de Londenaren. Eerder dacht Arsenal naar verluidt al aan een deal met PSV waarbij Donyell Malen naar de Premier League zou vertrekken, maar de spits van de Eindhovenaren is een dure optie: hij moet naar verluidt 60 miljoen euro kosten.

PSV wilde in de winterstop per se een nieuwe linksback naar het Philips Stadion halen. Ricardo Rodríguez werd gelijk genoemd als optie, maar de vleugelverdediger liet de Eindhovenaren wel heel erg lang wachten. Zo lang zelfs dat ook Patrick van Aanholt van Crystal Palace in beeld kwam. De zaakwaarnemer van de Zwitser, Gianluca Di Domenico, doet een boekje open in gesprek met Calciomercato. Het blijkt dat Napoli óók concrete interesse had… In januari kwam PSV al een paar keer naar Milaan om te praten. We zijn altijd transparant geweest in onze gesprekken met John de Jong. We moesten wachten omdat Napoli gewoon heel erg interessant was, want dan had Ricardo in Italië kunnen blijven wonen.” Hij gaat verder: “Ook Fenerbahçe meldde zich en die optie wilden wij ook verkennen. Soms moet je kalm blijven, de markt analyseren en vervolgens maar kijken wat er gebeurt. Uiteindelijk gaf PSV nooit op en dat maakte het verschil. Ricardo was op zoek naar een club die hem koste wat kost wilde hebben en daarom werd het PSV.”

Buitenland:

Jasper Cillessen dreigt al na een jaar te worden geslachtofferd door Valencia. De Spaanse club onderneemt al actie om een vervanger aan te trekken, zo schrijft Golsmedia. Valencia liet Neto vorig jaar zomer naar FC Barcelona vertrekken en haalde Cillessen juist op bij de Catalaanse topclub. De Nederlander veroverde direct een basisplaats, maar door blessureleed en een kwakkelende vorm is hij allesbehalve onomstreden. Sterker nog: Valencia zou al op zoek zijn naar een nieuwe nummer één. Cillessen werd al tijdelijk geslachtofferd, maar moet vrezen voor een permanente dreun. Vicente Guaita van Crystal Palace, waar diens contract nog een jaar doorloopt, zou de opvolger moeten worden. Daar staat naar verluidt een relatief soepele transfersom tegenover.

FC Barcelona heeft tijdelijk ontslag voor het personeel aangevraagd, waaronder de duurbetaalde spelersgroep. Volgens het Algemeen Dagblad riskeert de clubleiding daarmee wel een vervelende situatie. Dankzij de ERTE-regeling kunnen bedrijven 75 procent van de sociale lasten op hun werknemers besparen. Veel grote bedrijven hebben deze maatregel al aangevraagd en Barcelona heeft besloten om deze route óók te bewandelen nu de coronacrisis keihard heeft toegeslagen in Spanje. De grootmacht wil ook de peperdure spelers hierin betrekken. Het AD schrijft: “Het grote probleem daarbij is dat, hoeveel je ook hebt verdiend, de maximale ww-uitkering in Spanje 1411,83 euro per maand is. Nog minder dan een schijntje voor de spelers van bijvoorbeeld Barcelona, die gemiddeld een miljoen euro per maand incasseren, met natuurlijk grote uitschieters als Leo Messi. Daarom zijn de clubs wel genoodzaakt met de voetballers te onderhandelen over een ‘redelijke’ korting op de salarissen.”

Waar speelt Boadu volgend seizoen?

  • In de Eredivisie
  • In de Premier League
  • In de Serie A
  • In de Bundesliga
  • In de Ligue 1
747+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:48
5+
“Haaland zit opgesloten in het systeem van Guardiola”
20:35
34+
Mossou verdedigt Vitesse-besluit: “Wees trots”
20:23
23+
‘Almere City onthult Maduro-standpunt’
20:13
57+
‘Keiharde Vandaag Inside-clash’
20:00
47+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
83+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
110+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
412+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
255+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
37+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
106+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
84+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
129+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
166+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
7+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
136+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
791+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
780+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
34+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
92+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie