‘Buitenland zet Eredivisie-clubs voor het blok’

Foto: ‘Buitenland zet Eredivisie-clubs voor het blok’

De Eredivisie-clubs staan in overleg met de KNVB voor de lastigste puzzel ooit. Het seizoen vroegtijdig beëindigen is een serieuze optie in Nederland, maar mogelijk valt die beslissing niet in Zeist en omstreken.

Het Algemeen Dagblad bericht: “Voetballen zonder publiek in mei en juni: gezien de recente ontwikkelingen in de coronacrisis lijkt dat scenario haast ondenkbaar in Nederland. Maar vanuit de Europese top groeit de druk om het seizoen in de zomer af te maken. De Nederlandse profclubs kijken de laatste dagen nadrukkelijk naar de ontwikkelingen op Europees niveau.”

Het seizoen afronden in mei en juni lijkt uitgesloten, waardoor de UEFA een nóg belangrijkere rol opeist. “De grote Europese clubs en competities voeren daar steeds heviger de druk op om het seizoen af te maken in de zomermaanden, desnoods door tot in augustus door te spelen. In met name Duitsland en Engeland staan er honderden miljoenen euro’s televisiegeld op het spel.”

Nederland zit daardoor in de wachtkamer. “Hulp van de UEFA is dan de laatste optie om het seizoen nog af te kunnen maken. De algemene tendens onder Nederlandse clubs is nu dat ze die koers willen volgen: ook in de eredivisie komen veel clubs in serieuze problemen als er definitief niet meer gespeeld kan worden. Bovendien geldt dat als de Nederlandse clubs zélf zouden besluiten om niet meer te spelen, het feitelijk zijn televisieverplichtingen richting Fox Sports niet nakomt.”

Moet Nederland het buitenland volgen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1220+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie