TRANSFERUURTJE: Grote Ajax-verrassing, PSV boekt megawinst

Foto: TRANSFERUURTJE: Grote Ajax-verrassing, PSV boekt megawinst

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Klaas-Jan Huntelaar is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen in het shirt van Ajax. Dat wil echter niet zeggen dat zijn periode in de Nederlandse Eredivisie voorbij is. Volgens fansite FeanOnline is een terugkeer naar sc Heerenveen mogelijk een optie. Technisch manager Gerry Hamstra noemde Huntelaar in februari via Radio Camataru nog ‘een geweldige aanwinst’ en mogelijk gaat de clubleiding een poging ondernemen wetende dat Jens Odgaard normaal gesproken na dit seizoen weer vertrekt.



Ajax gaat met Klaas-Jan Huntelaar praten over zijn eigen toekomst nu diens contract afloopt. Clubwatcher Marco Timmer sluit niet uit dat directeur Marc Overmars de routinier gaat vervangen door een nieuwe spits. Namens Voetbal International vertelt Timmer: “Tadic kan je ook op de buitenkanten zetten, dus misschien komt er voor Huntelaar of Traoré wel een plekje vrij in de spits. Er zit ook talent achter. Maar wie weet komt Overmars met een verrassing door een nieuwe nummer negen te halen die al bewezen heeft zijn doelpunten makkelijk te maken en er direct staat”, aldus de Ajax-watcher. Er circuleren nog geen namen voor die positie.



Na Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ontsnapt ook Donny van de Beek niet aan een transfersoap. Zijn transfer naar Real Madrid leek al meermaals in kannen en kruiken, maar nog dagelijks lijkt de situatie te veranderen. Volgens El Mundo Deportivo heeft het gebrek aan duidelijkheid maar met één ding te maken: coach Zinédine Zidane. De Fransman moet nog akkoord gaan met de komst van de Ajacied en dat heeft hij vooralsnog niet gedaan. Het is onduidelijk of de Real-trainer twijfelt over diens kwaliteiten, toch nog altijd op Paul Pogba van Manchester United hoopt of er iets anders speelt.


PSV kan zich opmaken voor een miljoenentransfer. Volgens Calciomercato lijkt het er steeds meer op dat Denzel Dumfries komende zomer naar AC Milan verhuist. Dumfries staat al enige tijd op de radar van de Italiaanse club. Volgens Italiaanse media is de 23-jarige rechtsback van PSV zelfs de absolute topkandidaat in San Siro. Naar verluidt moet de clubleiding alleen nog het benodigde geld bijeen zien te krijgen en daarvoor zijn uitgaande transfers nodig. Waarschijnlijk gaat Andrea Conti of Davide Calabria het slachtoffer worden in Milaan. Eerstgenoemde lijkt de beste papieren te genieten om de concurrentiestrijd aan te gaan met mogelijk Dumfries, die na twee seizoenen in Eindhoven al onhoudbaar lijkt. PSV kan dankzij een contract tot medio 2023 de hoofdprijs vangen voor Dumfries. Eerder werd een bedrag van circa 20 miljoen euro genoemd en dus lijkt er zo’n 15 miljoen euro winst te worden gemaakt.

Buitenland:

Jan Vertonghen heeft er opnieuw een optie bij richting volgend seizoen. De verdediger van Tottenham Hotspur is na Ajax en Internazionale nu ook een serieuze optie voor Napoli. Sky Sport Italia-journalist Francesco Modugno laat weten aan Radio Kiss Kiss: “Vertonghen is een naam die de laatste maanden rond Napels rondzingt. Het zou een uitstekende aanwinst zijn voor de club, maar het risico is dat er internationaal een strijd ontstaat.” Vertonghen heeft een aflopend contract bij Tottenham. De verdediger heeft al laten weten de voor- en nadelen op een rijtje te willen zetten. Ajax is één van de opties, zo bevestigde zowel de verdediger als trainer Erik ten Hag in eerder stadium.


FC Barcelona en Neymar flirtten vorig jaar al nadrukkelijk met elkaar, maar tot een terugkeer in Camp Nou kwam het niet voor de Braziliaan. Paris Saint-Germain hield de poot stijf en hield zijn vedette in Parijs. Maar in Barcelona hebben ze hun droom nog niet opgegeven en komende zomer lijkt de soap opnieuw te beginnen. De laatste weken werd al geopperd dat Neymar zelf de touwtjes in handen zou kunnen nemen, door gebruik te maken van de reglementen van de FIFA. Die stellen dat een speler vanaf het einde van zijn derde contractjaar naar een andere club kan vertrekken zonder onderhandelingen, voor een door de FIFA bepaalde som. Maar Sport schrijft nu dat Neymar niet van die mogelijkheid zal profiteren. De aanvaller wil PSG niet helemaal op stang jagen en bovendien zien ze dat scenario bij Barça niet zitten. Ze verwachten immers dat de FIFA hen rond de 180 miljoen euro zou laten ophoesten, een bedrag dat het in één keer zou moeten betalen. Dat ligt moeilijk en dus gaan de Catalanen liever de onderhandelingen aan met PSG.

Wat denk jij dat Huntelaar doet?

  • Hij gaat door bij Ajax
  • Hij transfereert
  • Hij stopt met voetballen
915+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
33+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
45+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
19+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
36+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
243+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
205+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
74+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
713+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
155+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
333+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
737+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
195+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
331+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie