‘Eredivisie koerst af op zeer riskante beslissing’

Foto: ‘Eredivisie koerst af op zeer riskante beslissing’

De KNVB, de clubs en de Eredivisie CV zijn in afwachting van de koers die het RIVM gaat uitstippelen. Vooralsnog is het onduidelijk of de bal na 6 april weer in beweging komt, maar vanuit de voetballerij lijkt een negatief signaal te worden afgegeven.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “De KNVB, de clubs en de Eredivisie CV volgen de koers van het RIVM, dat sportwedstrijden na 6 april vooralsnog niet verbiedt. Maar hoelang is het nog reëel om te wachten op een hervatting van de competitie? De onzekerheid regeert tijdens de coronacrisis overal, in tal van sectoren, dus ook in de voetbalwereld.”

Er liggen drie opties op tafel: het reguliere seizoen afwerken zonder publiek, in de zomer langer doorgaan (eventueel met publiek) óf het seizoen afblazen. “Maar voorlopig zit iedereen in de wachtkamer. Spelers zitten thuis, clubbestuurders worstelen nog met legio vragen, de KNVB tracht te balanceren tussen belangen, verwachtingen en overheidsrichtlijnen.

Daar voegt het AD aan toe: “In de voetbalwereld klinken steeds nadrukkelijker geluiden dat het beter is om het huidige seizoen maar te stoppen. Tegelijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan: veel clubs missen dan acuut een enorme berg inkomsten, aan kaartverkoop, horeca en mogelijk sponsor- en tv-inkomsten. Banen komen op de tocht te staan. Nog los van de sportieve gevolgen als promoties, degradaties en Europese plaatsingen onder druk komen te staan.”

Er maar lekker mee stoppen voor dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
870+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie