TRANSFERUURTJE: Ajax meldt zich bij Barça, slecht nieuws voor De Ligt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax meldt zich bij Barça, slecht nieuws voor De Ligt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

De naam van Erik ten Hag is al aan diverse Europese topclubs gelinkt, maar toch is het de ‘voorzichtige verwachting’ dat de Tukker ook volgend seizoen trainer is van Ajax. Dat meldt Voetbal International. Ten Hag beleefde met Ajax een uitermate succesvol seizoen 2018/2019, waarna diverse topclubs een lijntje zouden hebben uitgegooid. Clubs als Chelsea en Bayern München werden genoemd, terwijl onlangs de naam van Borussia Dortmund nog viel. Toch lijkt het er volgens VI op dat Ten Hag ‘gewoon’ bij Ajax blijft. Zodra het seizoen afgelopen is – en dat lijkt nog maanden te duren – gaan Ten Hag en Ajax-directeur Marc Overmars evalueren, zo klinkt het.

Klaas-Jan Huntelaar is nog altijd van onschatbare waarde voor Ajax. Waar de spits met zijn 36 jaar een respectabele voetballeeftijd heeft bereikt, liegen de statistieken er bepaald niet om. Desondanks gaat Ajax het contract van de topspits aankomende week formeel opzeggen, stelt Voetbal International. Het nieuws betekent allerminst dat Huntelaar en Ajax hebben besloten om niet langer met elkaar door te gaan. Doordat Huntelaar een doorlopend contract heeft, loopt de verbintenis van de aanvaller automatisch een jaar langer door als de club het contract niet voor 1 april beëindigt. De komende periode gaan de voormalige International en de Amsterdamse club om de tafel om te kijken of er van beide kanten nog interesse is voor nog een seizoen. Huntelaar geldt momenteel als stand-in voor Dusan Tadic, al krijgt hij ook te maken met zwaardere concurrentie.FC Barcelona heeft met ingang van het volgende seizoen de beschikking over Pedri, die voor 5 miljoen euro overkomt van UD Las Palmas. Vermoedelijk wordt de jongeling echter eerst een paar jaar uitgeleend en wat dit betreft zou Ajax om de hoek komen kijken. Volgens het dagblad Sport heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars al een transfervoorstel naar Catalonië gestuurd. De details zijn onbekend, maar vermoedelijk wil de voormalige linksbuiten de zeventienjarige aanvallende middenvelder een paar jaar huren: een soort Martin Ödegaard-constructie, de Noor speelde twee seizoenen lang in de Eredivisie voor sc Heerenveen en Vitesse.

De supporters van Feyenoord hopen massaal dat Dick Advocaat zijn aflopende contract gaat verlengen, maar De Kleine Generaal heeft de knoop nog altijd niet doorgehakt. Zijn assistent John de Wolf deed dat wel al. Voetbal International schrijft: “Kan de gelichte optie in het contract van John de Wolf los worden gezien van de toekomst van Dick Advocaat? De 72-jarige succestrainer van Feyenoord heeft zijn eigen verbintenis nog steeds niet verlengd, maar was wel op de hoogte van het feit dat de club graag twee jaar door wilde met zijn assistent De Wolf. Advocaat gaf daarop zijn fiat. Het is een misverstand dat Advocaat op voorhand tegen De Wolf was”, zo klinkt het bij VI. “Toen Feyenoord hem benaderde, wilde hij twee assistenten meenemen, maar de club had net als beleidspunt ingevoerd dat een nieuwe hoofdcoach slechts één rechterhand kiest en Feyenoord zelf er ook één levert. Sjaak Troost, destijds technisch directeur ad-interim in De Kuip, kwam met De Wolf en na een gesprek bij Advocaat thuis ging de nieuwe hoofdtrainer snel akkoord. Vervolgens verliep de samenwerking zó soepel, dat Advocaat zelf ook graag verder wil met De Wolf.”

Buitenland:

Juventus mag met Matthijs de Ligt dan wel een versterking voor de toekomst hebben binnengehaald, het betekent allerminst dat de club afscheid neemt van zijn ervaren spelers. Het doorgaans betrouwbare La Gazzetta dello Sport meldt dat de Italianen op het punt staan het contract van Giorgio Chiellini te verlengen. De centrale verdediger geldt als de belangrijkste concurrent van De Ligt, die mede vanwege een langdurige blessure van Chiellini desondanks veel speelde. Het Italiaanse medium stelt dat slechts een benodigde handtekening een langer dienstverband in de weg staat. Het zal een harde klap in het gezicht zijn voor De Ligt die blijkbaar niet het volledige vertrouwen van de club krijgt.

Leroy Sané wordt inmiddels al ruim een jaar lang in verband gebracht met een transfer naar Bayern München, maar de Duitse vleugelaanvaller is nog altijd speler van Manchester City. En mogelijk grijpt Bayern helemaal mis… Voetbal International schrijft: “Het is niet langer een uitgemaakte zaak dat Leroy Sané komende zomer overstapt naar Bayern München. Technisch directeur Hasan Salihadmidzic ziet hem nog altijd graag komen, maar er zijn nog geen gesprekken geweest over het salaris en het persoonlijk perspectief omdat Sané recent van zaakwaarnemer is overgestapt. Pas op 1 april mogen beide partijen met elkaar om tafel. Het is dan vooral aan Karl-Heinz Rummenigge om de Duitse international te overtuigen, schrijft Sport BILD.”

Moet Ajax Pedri halen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
214+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
18+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
24+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
139+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
226+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
752+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
265+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
262+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
210+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
473+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
33+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie