‘Marktwaarde van FC Groningen-flop in no time ontploft’

Foto: ‘Marktwaarde van FC Groningen-flop in no time ontploft’

Het kan soms heel snel keren in een voetbalcarrière, dat kan ook Alexander Sörloth beamen. De Noorse spits kende het voorbije jaar een stormachtige evolutie bij Trabzonspor, die ze mogelijk bij FC Groningen toch met weemoed bekeken zullen hebben. Bij de Trots van het Noorden kon Sörloth nauwelijks indruk maken, terwijl hij nu interesse geniet van een aantal topclubs. 

Sörtloth streek in de zomer van 2015 neer in Groningen, maar kon in twee seizoenen nauwelijks potten breken. In 42 Eredivisie-duels kwam de aanvaller tot slechts een handjevol treffers. In 2017 koos hij voor het Deense FC Midtjylland, waar hij zich herstelde. Sörloth vierdiende zelfs een transfer naar de Premier League. Bij Crystal Palace wilde het echter niet vlotten en ook op huurbasis in Gent was men niet bepaald onder de indruk van de spits.

Dit seizoen volgde dan een uitleenbeurt aan Trabzonspor, waar Sörloth volledig ontploft is. Met negentien goals in 26 wedstrijden is hij momenteel topschutter van de Turkse Süper Lig. Dat zorgt ervoor dat zijn transferwaarde als een komeet de hoogte in schiet. Volgens de laatste update van Transfermarkt bedraagt die nu al 16 miljoen euro, een stijging van maar liefst 10 miljoen in een jaar tijd.

Trabzonspor spint er garen bij, want het beschikt over een aankoopoptie die onder bepaalde voorwaarden automatisch gelicht wordt en er is heel wat interesse. Een aantal clubs uit de Premier League zouden interesse tonen en de voorbije maanden zou zelfs Real Madrid de verrichtingen van Sörloth gevolgd hebben.

Zag je potentie bij hem in zijn Groningen-tijd?

  • Ja, toch wel
  • Nee, totaal niet
440+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie