Ingrijpende actie GA Eagles: álle aflopende contracten formeel opgezegd

Foto: Ingrijpende actie GA Eagles: álle aflopende contracten formeel opgezegd

Go Ahead Eagles wordt momenteel hard geraakt door de coronacrisis. De clubleiding heeft dan ook een ingrijpende maatregel moeten nemen: alle aflopende contracten zijn formeel opgezegd. Dat zijn er in totaal liefst veertien.

Nederlandse clubs moeten vóór 1 april officieel melden als aflopende verbintenissen van spelers niet verlengd worden. Anders worden deze automatisch verlengd met dezelfde voorwaarden. Dat geldt ook voor het wel of niet lichten van opties. Vaak besluiten clubs ertoe om formeel de contracten op te zeggen, om daarna alsnog in gesprek te gaan om deze spelers te binden.

Go Ahead ziet zich door de huidige crisis genoodzaakt om álle aflopende contracten op te zeggen. “Een drastisch besluit, maar met het oog op de huidige situatie in de wereld kunnen we geen risico’s nemen”, aldus technisch manager Paul Bosvelt. De spelers van wie voorlopig dus afscheid genomen zal gaan worden zijn Hobie Verhulst, Mark Spenkelink, Jeroen Veldmate, Elmo Lieftink, Jaroslav Navrátil, Adrian Edqvist, Alexander Bannink, Donny van Iperen, Maarten Pouwels, Maecky Ngombo, Soufyan Ahannach, Henri Anier, Jenthe Mertens en Elso Brito.

“Een flinke groep”, zo bestempelt Bosvelt de veertien spelers. “Met meerdere van deze spelers waren we in normale omstandigheden gaan praten over contractverlenging of het lichten van hun optie. Maar de huidige omstandigheden zijn verre van normaal. Er valt op dit moment geen zinnig woord te zeggen over de impact van de huidige situatie waarin de voetbalwereld verkeert. Worden wedstrijden wel of niet gespeeld? Is dat met of zonder publiek? En wanneer? Hoe komt het (regionale) bedrijfsleven uit deze corona-crisis? Allemaal factoren die een grote invloed hebben op onze financiële huishouding. Nu grote beslissingen nemen op het gebied van contracten is te risicovol.”

Toch is de deur voor de spelers daarmee nog niet definitief dicht, stelt Bosvelt. “Integendeel. Als wij in de komende dagen, weken of maanden beter inzicht hebben in onze situatie (her)starten we de gesprekken onmiddellijk. Ik heb alle jongens met een aflopende verbintenis vandaag telefonisch een toelichting gegeven, en allemaal toonden ze niets dan begrip voor ons standpunt.” Overigens bestaan er geen zorgen over het voortbestaan van Go Ahead. “Door een gezond financieel beleid kunnen we als club wel tegen een stoot”, stelt Bosvelt de fans uit Deventer gerust.

Zorgwekkend voor Eagles?

  • Nogal!
  • Dit komt wel goed
180+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie