TRANSFERUURTJE: Méérdere Ajax-stunts, nieuwe transfer Haaland

Foto: TRANSFERUURTJE: Méérdere Ajax-stunts, nieuwe transfer Haaland

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Er is al ongelooflijk veel gezegd en geschreven over de mogelijke transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid. Opeens begint het er echter op te lijken dat de middenvelder ook na de aankomende zomer nog bij Ajax speelt, wat natuurlijk een gigantische stunt zou zijn. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “Waar het vertrek van Donny van de Beek al een jaar lang luid wordt aangekondigd, gaan ze er bij Ajax op dit moment vanuit dat de middenvelder ook komend seizoen in Amsterdam speelt. Hoewel er duidelijke afspraken met Van de Beek en zijn management zijn gemaakt, is de situatie door de coronacrisis wel drastisch veranderd.” Veel clubs komen in de knoop met hun financiën door het oprukkende virus, wat weer tot uiting zou kunnen komen op de transfermarkt. “De kans dat Ajax op dit moment de hoofdprijs krijgt voor Van de Beek is klein. Het is aannemelijk dat de club met de verkoop van een van de kroonjuwelen wil wachten tot de markt zich heeft hersteld.

We gingen er eigenlijk wel van uit dat David Neres zou gaan vertrekken bij Ajax. Er is wat dat betreft echter een kink in de kabel gekomen omdat de vleugelspits al ontzettend lang geblesseerd is. Ineens is het de verwachting dat hij ook volgend seizoen nog in de Johan Cruijff ArenA speelt. Voetbal International schrijft namelijk op woensdagmorgen: “Hoewel David Neres een vertrekwens had en er een groeiend aantal geïnteresseerde clubs voor hem was, is de kans dat de aanvaller bij Ajax blijft nu groot. De Braziliaan revalideert namelijk al sinds begin november van een simpele meniscusoperatie.” Zijn revalidatie heeft flink wat vertraging opgelopen… “Door een verkeerde inschatting in zijn herstelproces kreeg hij een terugslag, waardoor clubs hem dit seizoen weinig aan het werk hebben gezien. Dat ze daardoor terughoudender zullen zijn, lijkt logisch. Neres zal zich opnieuw moeten bewijzen. Dat in de zeer talentvolle Antony een goede bekende en een concurrent voor zijn positie naar Amsterdam komt, juicht Neres alleen maar toe.”Het lijkt wel mee te gaan vallen met de aangekondigde exodus bij Ajax. Voetbal International meldt bijvoorbeeld dat het er niet meer naar uitziet dat Sergiño Dest in de aankomende zomer naar de Allianz Arena van Bayern München vertrekt. Het blad stelt op woensdagochtend: “Waar een vertrek van Sergiño Dest naar Bayern München een zekerheidje leek, is dat nu niet langer het geval. Binnen Ajax houden ze er inmiddels serieus rekening mee dat de talentvolle rechtsback blijft. Met Noussair Mazraoui en ook de talentvolle Jurriën Timber die er kan spelen, is Ajax op die plek dan goed bezet.” Iemand die wel zo goed als zeker vertrekt, is Nicolás Tagliafico: “Dat Nicolás Tagliafico vertrekt, lijkt vast te staan. Met Blind, Martínez en Dest die er kunnen spelen, heeft Ajax voldoende opties. Toch zal Ajax bij een afscheid van de Argentijn zeer waarschijnlijk een vervanger halen. Het is geen geheim dat Owen Wijndal van AZ een kandidaat is om Tagliafico op te volgen.”

Ajax betaalde in de afgelopen zomer liefst 15 miljoen euro aan Club América om aan de slag te mogen gaan met Edson Álvarez. De Mexicaan heeft echter nog steeds geen basisplek veroverd in de Johan Cruijff ArenA en heeft het inmiddels wel gehad met zijn situatie. Voetbal International schrijft vandaag: “Als zijn status niet verandert is de kans aanwezig dat Edson Álvarez niet in Amsterdam wil blijven. Álvarez is ontevreden over zijn reserverol. Hij zal willen vertrekken als hij geen uitzicht heeft op meer speeltijd. De kans dat de Mexicaanse international dan wordt verhuurd, is zeer realistisch omdat Ajax op dit moment niet de 15 miljoen euro terugkrijgt die ze voor hem hebben betaald.”

Buitenland:

Erling Haaland speelt pas een paar maanden voor Borussia Dortmund, maar het begint er meer en meer naar uit te zien dat de superspits uit Noorwegen in de aankomende zomer een nieuwe transfer gaat maken. Real Madrid én Manchester City zijn concreet. Volgens de krant Marca worden er drie mogelijke nieuwe spitsen gevolgd door de scouts van De Koninklijke: Lautaro Martínez van Internazionale, Timo Werner van RB Leipzig en Haaland. De hoge heren in het Estadio Santiago Bernabéu zouden echter een voorkeur hebben voor de laatstgenoemde, niet alleen door zijn kwaliteiten en potentie, maar vooral omdat hij haalbaar is. De Noor heeft immers een transferclausule in zijn contract bij Borussia staan ter waarde van 75 miljoen euro… 

Real kan de genoemde geldsom natuurlijk makkelijk op tafel leggen en het is de grote vraag of het bovengenoemde City hierin mee kan gaan. De Citizens werden onlangs nog voor twee seizoenen uitgesloten van het spelen van Champions League-voetbal door de UEFA vanwege het schenden van de regels met betrekking tot Financial Fair Play, al loopt er een beroepszaak bij het sporttribunaal CAS. Desalniettemin lijkt het niet al te slim als de regerend landskampioen van de Premier League 75 miljoen euro overmaakt voor Haaland.

Justin Kluivert werd gezien als een groot talent bij Ajax, maar koos er in de zomer van 2018 voor om naar AS Roma te vertrekken voor 17,25 miljoen euro. Dat betekent echter niet dat hij zijn oude cluppie helemaal uit het oog verloren is. In een live-chat met FOX Sports krijgt de vleugelspits de vraag welke Ajacied hij naar Rome zou halen als hij het voor het zeggen zou hebben. Kluivert komt met de naam van Nicolás Tagliafico op de proppen: “Hij zou mij goed kunnen helpen aan de linkerkant, en ook de rest van de ploeg.” De aanvaller vindt de Argentijnse back niet de beste speler van Ajax, wat dat betreft wijst hij namelijk naar Hakim Ziyech: “De beste speler, is ook de meest creatieve speler met wie ik heb samengespeeld: Hakim.”

Zie jij Haaland opnieuw transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie