TRANSFERUURTJE: Feyenoord krijgt bizar voorstel, gigantische Ajax-domper

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord krijgt bizar voorstel, gigantische Ajax-domper

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax-supporters die gehoopt hadden op een terugkeer van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen naar de Johan Cruijff ArenA, komen vermoedelijk bedrogen uit. Beide Belgen lijken namelijk voor een ander pad te kiezen in de nadagen van hun carrière. Vertonghen is in de aankomende zomer transfervrij en heeft al een paar keer gezegd dat hij een transfer naar Amsterdam niet bij voorbaat af zou wijzen, maar de krant Tuttosport weet dat de verdediger dicht bij een overstap naar het Italiaanse Internazionale is. Oefenmeester Antonio Conte wil hem graag hebben en de Nerazzurri hebben nou eenmaal wat meer financiële stootkracht dan de nummer één van de Eredivisie. De verbintenis van Alderweireld in Londen loopt nog door tot medio 2023, maar de international van de Rode Duivels laat in een interview met Sporza weten dat hij speelt met het idee om daarna naar de Jupiler Pro League te vertrekken: “Ik denk erover na om daarna naar België terug te keren. Vooral ook voor mijn kinderen, die dan 3 en 5 jaar zullen zijn. Mijn oudste kindje zal dan naar de lagere school gaan en ik wil haar een normale jeugd geven.

Ajax mag zich volledig ‘eigenaar’ noemen van David Neres. Sinds vorige week is de Amsterdamse club voor honderd procent in het bezit van zijn transferrechten. Bij de onderhandelingen tussen Ajax en São Paulo omtrent de zomertransfer van Antony werd ook Neres besproken. Beide clubs kwamen een transfer voor zestien miljoen euro plus zes miljoen euro overeen omtrent Antony plus nog eens zeven miljoen euro voor de laatste twintig procent van de rechten voor Neres. Volgens UOL Esporte heeft Ajax de beloofde miljoenen voor Neres inmiddels overgemaakt. Mogelijk raakt Ajax de volledige honderd procent alweer kwijt gelet op het feit dat de vleugelaanvaller, momenteel geblesseerd, na dit seizoen graag een stap wil maken.Rick Karsdorp speelt dit seizoen voor Feyenoord, maar staat natuurlijk onder contract bij AS Roma. Volgens de Italiaanse media willen de Rotterdammers de vleugelverdediger wel overnemen, maar hikken zij aan tegen de vraagprijs van de Romeinen. Die zouden namelijk liefst 8 miljoen euro verlangen voor hun speler en dat is een fiks bedrag voor technisch directeur Frank Arnesen. Volgens journalist Nicolò Schira heeft Roma echter een oplossing bedacht: de Italianen mikken op een ruildeal waarbij Steven Berghuis naar het Stadio Olimpico vertrekt. Schira denkt dat het de Romeinen, die ook nog over Justin Kluivert beschikken, menens is, want er zouden al gesprekken opgestart zijn met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de belangen van Berghuis behartigt. Roma zal ongetwijfeld een deal met gesloten beurzen prefereren, maar het is natuurlijk de grote vraag hoe Feyenoord hierop reageert.

Hans van Breukelen heeft een grote rol gespeeld in het ontslag van Mark van Bommel als PSV-trainer. Dat concludeerde Johan Derksen maandagavond in Veronica Inside. Derksen stelde dat de PSV-directie lange tijd achter Van Bommel stond. “Toon Gerbrands heeft de schuld gekregen van het ontslag van Van Bommel, maar hij is er drie keer voor gaan liggen toen van hogerhand klonk dat het tijd was om Van Bommel te ontslaan. Van Bommel weet ook dat Gerbrands hem intern heel erg verdedigd heeft. Maar de raad van commissarissen heeft op een gegeven moment gezegd dat de situatie onhoudbaar was.” De voetbalanalist legde de ‘schuld’ bij Van Breukelen. “Van Breukelen is in de raad de enige man met voetbalknowhow en hij wilde van Van Bommel af. Het is ook geen toeval dat Schmidt de nieuwe man is, want toen hij een blauwe maandag bij de KNVB werkte wilde hij meteen die Schmidt als nieuwe bondscoach halen.”

Buitenland:

We kunnen er eigenlijk wel van uitgaan dat de toekomst van Edinson Cavani niet bij Paris Saint-Germain ligt. Hij beschikt immers over een aflopend contract dat niet verlengd zal worden. En misschien ligt de toekomst van de spits wel in Zuid-Amerika… Voetbal International schrijft namelijk op dinsdag: “Edinson Cavani bleef ondanks hardnekkige geruchten over een wintertransfer naar Atlético Madrid in Parijs. Het is de vraag of de Uruguayaanse spits komende zomer dan alsnog de overstap maakt naar de Rojiblancos. Cavani, wiens PSG-contract deze zomer afloopt, heeft een andere optie. Volgens het Uruguayaanse Ovacion heeft Boca Juniors El Matador op de korrel als droomaanwinst.”Virgil van Dijk wordt door velen gezien als de beste verdediger ter wereld, maar dat betekent gelijk ook dat er aan de stopper van Liverpool getrokken wordt. Nog niet zo heel lang geleden werd hij in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. De Engelse media schrijven vandaag echter dat er groot nieuws op komst is over de aanvoerder van het Nederlands elftal: naar verluidt wordt het binnenkort wereldkundig gemaakt dat het contract van Van Dijk op Anfield Road, dat afloopt in de zomer van 2023, met een aantal seizoenen verlengd wordt, met juni 2025 als nieuwe einddatum. En daar hoort natuurlijk ook een enorme salarisverhoging bij. Op dit moment strijkt de verdediger 140.000 euro per week op bij de Reds, maar in de nieuwe situatie wordt dit 230.000 euro. Dat betekent dus een jaarsalaris van een kleine 12 miljoen euro en dus 60 miljoen euro over de gehele looptijd.

Ousmane Dembélé heeft mogelijk toch nog toekomst in Catalonië. Volgens SPORT heeft FC Barcelona besloten om de vleugelaanvaller na de zomerstop nog een laatste kans te geven. Dembélé speelt al sinds de zomer van 2017 voor Barcelona, maar de 22-jarige Fransman is allesbehalve onomstreden. Zijn periode in Catalonië werd gekenmerkt door blessureleed en onprofessioneel gedrag buiten het voetbal om. Zo kwam hij vaak te laat voor trainingen, mede door een vermeende gameverslaving. AS schreef onlangs dat Barça klaar zou zijn met Dembélé, maar SPORT spreekt dat dus tegen. Zowel de clubleiding als trainer Quique Setién ziet nog steeds potentie in de jonge Fransman.

Moet Van Dijk een nieuw contract ondertekenen bij Liverpool?

  • Zeker!
  • Nee, vind ik niet
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
12+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
140+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
31+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
69+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
94+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
1003+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
169+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
89+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
205+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
101+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
60+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
383+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8336+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3164+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1057+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
671+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
571+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
337+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
210+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie