‘Vandaar zal Ajax profiteren en kan ook PSV z’n voordeel halen’

Foto: ‘Vandaar zal Ajax profiteren en kan ook PSV z’n voordeel halen’

Als het aan Bert van Marwijk ligt dan neemt de KNVB per direct het besluit om de Eredivisie en alle andere competities als afgesloten te beschouwen. Het heeft er alle schijn van dat er in ieder geval tot 1 juni niet meer gevoetbald mag worden.

“Gezien de situatie, mensen die tegen de dood vechten, verzorgingshuizen die op slot gaan terwijl mensen daar iedere minuut van de dag uitkijken naar het bezoek van dierbaren en nog talloze van die voorbeelden; dan schaam je je bijna om over voetbal te praten. Ik vind ook dat het amateur- en profvoetbal een streep moeten zetten en de KNVB de lopende competities moet afkappen”, aldus Van Marwijk in De Telegraaf.

“Tot hier en niet verder, haal een noodscenario uit de kast en kijk vervolgens hoe het virus zich ontwikkelt en wanneer we het normale leven kunnen hervatten.”

Mocht de Eredivisie weer hervat gaan worden, dan hebben de clubs volgens Van Marwijk minstens tien dagen nodig om weer wedstrijdfit te worden. “Ploegen die geen goede serie achter de rug hadden zoals Ajax, ADO Den Haag en PEC Zwolle bijvoorbeeld zullen een boost krijgen, omdat zich een nieuwe kans aandient en geblesseerde spelers terugkeren. Maar elftallen in een positieve flow zoals AZ, Feyenoord en VVV-Venlo zullen zich afvragen of ze dat goede gevoel direct weer te pakken krijgen. Vandaar zal Ajax profiteren en kan ook PSV z’n voordeel halen ten opzichte van AZ en Feyenoord. ADO Den Haag had het min of meer opgegeven en zal dit als een nieuwe situatie beschouwen en die laatste kans willen grijpen om niet te degraderen.”

Eens met Van Marwijk?

  • Ja
  • Nee
457+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie