“Inleveren en je mond houden, voordat niemand meer iets heeft”

Foto: “Inleveren en je mond houden, voordat niemand meer iets heeft”

Steeds meer clubs vragen spelers salaris in te leveren, om deze financieel zware tijden door te komen. Als het aan zaakwaarnemer Rob Jansen ligt doen de topspelers dat massaal.

Jansen denkt dat de rijke topclubs de crisis wel doorkomen, maar maakt zich grote zorgen om de kleinere clubs. Die moeten in zijn ogen geholpen worden. In Italië doen spelers al afstand van salaris en ook de selecties van FC Barcelona en Anderlecht bieden de helpende hand.

“Laten alle topspelers wereldwijd dat doen”, stelt Jansen voor in het Algemeen Dagblad. “Ze verdienen genoeg, even wat minder lijkt me geen enkel probleem. Luister, ik praat over de toppers met miljoenensalarissen. Niet over de spelers uit de eerste divisie, die van een paar duizend euro hun gezin moeten onderhouden.”

De vraag is of dat juridisch wel mogelijk is. Jansen komt met het voorbeeld dat iedereen elkaar maar voor de rechter sleept om daar zelf financieel beter van te worden. “Voor heel veel clubs en spelers is er niks meer, daarom moeten degene die heel veel hebben dat oplossen. Het mag nu niet meer gaan om geld en ego’s, maar om hulp. Dus inleveren en je mond houden, voordat niemand meer iets heeft.”

“Ik maak onderdeel uit van de wereld waarin het om miljoenen gaat. En de spelers die ik begeleid verdienen vaak die miljoenen. Maar ik heb een mening en die heb ik altijd gehad. Samen moeten we nu oplossingen vinden en er voor zorgen dat niemand meer verdriet heeft. En de salarissen in mijn eigen vakgroep mogen ook worden opgeschort. Als één van mijn spelers over kortingen begint te zeuren zeg ik: mond houden en je diep schamen. Kom op zeg!”, sluit Jansen af.

Goede oproep?

  • Tuurlijk
  • Niet haalbaar denk ik
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie