Room onthult: ‘Ben als een dief in de nacht vertrokken’

Foto: Room onthult: ‘Ben als een dief in de nacht vertrokken’

De gevolgen van het coronavirus zijn in Europa al een tijdje merkbaar, maar in de Verenigde Staten kwam men wat later in actie. Eloy Room, doelman van Columbus Crew, besloot een eventuele lockdown niet af te wachten en vertrok ‘als een dief in de nacht’ naar Nederland.

In een aantal staten zitten steden al op lockdown en toen ik die berichten hoorde heb ik heel snel geschakeld”, zegt de oud-keeper van Vitesse en PSV tegen Voetbal International. “Ik had al met de club een overeenstemming dat ik terug mocht vliegen in de dagen voor de bevalling om die mee te maken.”

“Het wordt ons eerste kindje. Maar nu had ik zoiets: ik wil terug”, aldus Room. “Stel je voor dat ik in lockdown zit en mijn vriendin zonder mij bevalt? Gelukkig begrepen de mensen bij de club dat, maar we moesten toestemming hebben van de voetbalbond. Zij wilden liever dat ik zou blijven, maar na een aantal gesprekken stemden ze toch in. Ik heb direct mijn ticket geboekt. Ze wilden alleen dat ik mezelf even uit de schijnwerpers zou houden en niets over mijn vlucht op social media zou zetten. Ik ben dus een beetje als een dief in de nacht vertrokken.”

Room vindt dat de Amerikanen traag reageerden op de uitbraak van het coronavirusv. “We zagen op tv de beelden van China en daarna Europa, maar in de VS ging alles gewoon door. Trump deed er ook nonchalant over. Dat had denk ik ook wel invloed op veel mensen hier.”

Verstandig?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie