Luuk de Jong: ‘Als ik boodschappen doe, is er geen kip in de supermarkt’

Foto: Luuk de Jong: ‘Als ik boodschappen doe, is er geen kip in de supermarkt’

Sevilla wordt momenteel ontzettend hard getroffen door het coronavirus en daarom heeft de regering een tijdje geleden een algehele lockdown afgekondigd. Spits Luuk de Jong van Sevilla ondervindt de gevolgen daarvan aan den lijve.

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt hij: “Als ik boodschappen doe, is er nu soms geen kip in de supermarkt. Of je bent helemaal alleen op straat als je de hond uitlaat. Sevilla is een bruisende stad, in februari was het al boven de 20 graden en leefde iedereen buiten, maar net als de rest van Spanje is de stad nu in lockdown. Het is echt heel gek om mee te maken.”

Sevilla hoopt dat er vanaf aankomende maandag weer getraind mag worden op de club: “Maar we houden er natuurlijk rekening mee dat we nog langer verplicht thuiszitten. Ploeggenoten spreek ik af en toe op de app. Tot op dit moment heeft niemand symptomen van corona, en dat had wel gekund. Onze laatste wedstrijd voor de stop was uit bij Atlético Madrid. Juist in Madrid is de heftigste uitbraak geweest.”

De Jong vraagt zich af wat de oplossing is voor de Primera División: “Ik ben wel benieuwd: gaan we dan in juni inhalen? En misschien wel doorspelen tot in juli? Tegen die tijd is het hier in Sevilla verzengend heet, 40 graden of nog meer in de schaduw. Dat wordt dan nog wat. Ik neem aan dat de club gewoon thuis wil spelen, aftrappen om 22.00 uur ’s avonds of nog later, zoiets. Maar goed, dat is natuurlijk totaal niet belangrijk nu. Eerst maar hopen dat deze wereldwijde crisis overgaat en dat er zo min mogelijk mensen doodgaan.”

Vraag jij je ook af wat de oplossing is?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet
78+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie