Luuk de Jong onthult wat hij van ontslag Van Bommel vindt

Foto: Luuk de Jong onthult wat hij van ontslag Van Bommel vindt

Luuk de Jong beleefde een ontzettend succesvolle periode als speler van PSV: hij pakte maar liefst drie keer de titel met de Eindhovenaren. In de afgelopen zomer vertrok hij echter naar Sevilla en daarna stortte het als een kaartenhuis in elkaar in het Philips Stadion.

In een interview met Voetbal International vertelt de spits: “Die crisis bij PSV heeft me eerlijk gezegd wel pijn gedaan. Ik heb er vijf prachtige jaren gehad, ken alles en iedereen. Als ik het dan zo in elkaar zie donderen, doet dat wel iets met me. Maar ik zit in Sevilla, dus ik ben ook machteloos. Dat het zo heftig ging, heeft me wel verrast. Ik ken de spelers en de trainers, ze begonnen nog erg goed aan het seizoen. Toen Steven Bergwijn en Donyell Malen wegvielen, werd het minder. In Nederland is het toch moeilijk op te vangen als een paar van je beste spelers geblesseerd raken.”

De Jong gaat verder met zijn verhaal: “Als het minder wordt, is het niet makkelijk het om te draaien. Dat zelfs een clubicoon als Mark van Bommel dan wordt ontslagen, is verschrikkelijk. Maar het blijft voetbal, je weet dat sommige dingen op een gegeven moment niet meer zijn tegen te houden. Dat gebeurt overal, dus ook bij PSV. Het blijft topsport. Ik heb daarna in de media alles in geuren en kleuren kunnen volgen. Dat is jammer, je wil niet dat dit gebeurt, wat er ook allemaal waar of niet waar was. Gelukkig is het er nu weer rustig, voor zover ik begrijp.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
285+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie