Kieft tempert EK-euforie: ‘Onverstandig als Oranje zich rijk rekent’

Foto: Kieft tempert EK-euforie: ‘Onverstandig als Oranje zich rijk rekent’

In het algemeen kun je zeggen dat we het in Nederland misschien niet zo heel erg vinden dat het Europees kampioenschap verplaatst is. En dat heeft alles te maken met het feit dat Oranje-sterspeler Memphis Depay herstellende is van een zware blessure.

De aanvaller werkt hard aan zijn herstel, maar Wim Kieft schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Cruciaal wordt het moment dat je weer aan een echte wedstrijd meedoet. Daar moet je wel enige angst voor overwinnen. Fysiek ben je genezen, maar ben je ook vrij in je kop? Hoe snel is de angst verdwenen? Je denkt toch na. Houdt je knie het of houdt je knie het niet? Van een min of meer beschermde omgeving op de club met je ploeggenoten als trainingsmaatjes sta je ineens op het veld waar tegenstanders geen enkele rekening met je houden.”

De oud-voetballer vervolgt zijn verhaal: “Je hebt nauwelijks tot geen invloed op wat er om je heen gebeurt. Of dat balletje net een metertje achter je komt in plaats van in je voeten en hoe reageert je knie daarop? De belangrijkste fase in feite, maar die zal voorlopig nog wel even op zich laten wachten. Vanwege de knieblessure zelf van Depay, maar ook omdat alle competities voorlopig nog stil liggen vanwege het coronavirus en er vooralsnog geen uitzicht is op wanneer deze hervat worden.”

Kieft concludeert: “Al met al ligt het voor de hand om het EK-uitstel als positief te ervaren voor Depay, die getuige zijn inbreng bij Oranje met zijn doelpunten, assists en persoonlijkheid de belangrijkste pion is voor bondscoach Ronald Koeman. Aan de andere kant: een jaar extra wachten is ook een jaar meer kans op een blessure. Het lijkt daarom onverstandig om je als Nederlands elftal bij voorbaat rijk te rekenen voor het EK in 2021. En wat doet het onvoorspelbare coronavirus?”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie