“Het Chinese RIVM heeft gezegd dat Nederland het verkeerd aanpakt”

Foto: “Het Chinese RIVM heeft gezegd dat Nederland het verkeerd aanpakt”

Joop Gall is inmiddels terug in China. De Nederlandse oefenmeester hoopt, na het uitbreken van het coronavirus, komende week voor het eerst weer op het veld te staan. Daar is hij jeugdtrainer in Zhengzhou.

Gall ziet dat de Nederlandse aanpak van het coronavirus duidelijk verschilt van die van China. “Toen ik zag wat er in China gebeurde heb ik al geroepen: Als dit virus Europa bereikt wordt het een ramp”, vertelt hij tegen VTBL. “China heeft discipline en is er gewoon in geslaagd om 1,4 miljard mensen binnen te houden. Bij ons in Nederland lukt dat niet met 17 miljoen mensen.”

“Helaas is mijn voorspelling uitgekomen en vallen er nu veel doden”, vervolgt de coach, die in het verleden onder meer FC Emmen en Go Ahead Eagles onder zijn hoede had. “In China viel het aantal doden buiten Wuhan enorm mee, omdat er meteen is opgetreden.” Dat in Nederland niet iedereen doordrongen lijkt van de ernst van de situatie, baart hem zorgen. “Dat er nog mensen zijn die feestjes houden. De mensen die dat doen noem ik echt IQ-lozen. Ik snap dat echt niet. Is het zo erg om een paar maanden op te offeren voor de rest van je leven? Come on!”

Gall heeft bovendien zijn bedenkingen bij de Nederlandse benadering van het probleem: “Ik vind het nogal wat, dat wij in Nederland gaan voor groepsimmuniteit. Het gaat namelijk wel gepaard met een flink aantal doden. De baas van de Chinese tegenhanger van het RIVM heeft gezegd dat Nederland het verkeerd aanpakt. Hij denkt dat het virus veel te agressief is om het op deze manier te lijf te gaan.”

Eens met Gall?

  • Ja, China pakt het beter aan dan Nederland
  • Nee, vind ik niet
287+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie