Gerbrands belooft: ‘Dat gaat wat ons betreft gewoon door’

Foto: Gerbrands belooft: ‘Dat gaat wat ons betreft gewoon door’

Het Nederlandse voetbal ligt volledig stil door het coronavirus, maar dat wil niet zeggen dat er ook achter de schermen niets meer gebeurt. PSV-directeur Toon Gerbrands vertelt over de situatie in Eindhoven.

“We zijn nu bezig met de actualiteit van de dag en we hebben nu tijd genoeg om een aantal grotere dossiers, waar je niet helemaal aan toe kwam, op te pakken”, aldus Gerbrands in de podcast van FC Afkicken. “Iedereen heeft deze liggen. Al gaat het maar over een strategisch plan over de financiën waar je de komende twee, drie jaar op een rijtje wil zitten. Daar kan de financiële man mee dan aan de slag. Iedereen heeft die grote dossiers liggen en die pakken we nu op.”

Ook wordt er al vooruit gekeken naar het moment dat er weer gevoetbald gaat worden. “Zijn we er dan klaar voor?”, geeft Gerbrands aan. Niemand kan bijvoorbeeld nu wedstrijden volgen bij ons, maar de scouting werkt het hele jaar door bij PSV. Daar plukken wij nu de vruchten van, omdat we op dit moment alle zaken voor elkaar hebben. Iedereen moet er nu op een andere manier tegenaan kijken en er klaar voor zijn als er een signaal komt dat we weer mogen spelen.”

Momenteel speelt er bij PSV niet veel qua transfers. “We zijn wel hard aan het nadenken over de selectie, de staf en organisatie van volgend jaar”, zegt de algemeen directeur daarover. “Dat gaat wat ons betreft gewoon door tot we te horen krijgen dat andere partijen niet mee willen werken of er andere dingen gaan spelen. Onze plannen gaan op dat gebied door. Ik heb veel dingen geleerd van een crisis. Het is natuurlijk een heel vervelende situatie, maar het eindigt ook een keer en dat betekent dat je ook daarin visionair vooruit moet kijken.”

Goed gesproken?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie