Van MVV naar Barcelona: ‘Ik hoop snel door te kunnen groeien’

Foto: Van MVV naar Barcelona: ‘Ik hoop snel door te kunnen groeien’

Vorig jaar speelde hij nog met MVV in de Keuken Kampioen Divisie, maar inmiddels draagt Xavier Mbuyamba het shirt van het grote FC Barcelona. De zeventienjarige verdediger met Congolese roots is dan ook zo trots als een pauw.

Niet FC Barcelona, maar Chelsea leek in eerste instantie zijn nieuwe club te gaan worden. “Ze kwamen een aantal wedstrijden kijken en dan was het hopen dat ik speelde, zodat ik kon laten zien wat ik kan”, zegt Mbuyamba tegen Voetbal International. “Ze kwamen in mei maar toen moesten we wachten op de uitslag van het CAS in augustus. Uiteindelijk moesten we toen nog langer wachten en ging het niet door.”

Er waren nog een aantal andere grote clubs geïnteresseerd in de jonge verdediger, maar Barcelona werd de volgende bestemming. “Ik ben ook heel blij dat ik daar nu speel”, zegt hij trots. “Het gaat heel erg goed op de training van Onder-19 en ik hoop snel door te kunnen groeien. Binnen een aantal jaar wil ik in het eerste spelen.”

Patrick Kluivert bekeek Mbuyamba bij MVV en raakte overtuigd. “Hij haalde mij en vond dat ik goed bij de speelstijl van Barça paste. Omdat ik goed ben aan de bal, dat moet je daar natuurlijk wel hebben. Ik wil nu zo veel mogelijk meetrainen bij Barcelona B, maar doorschuiven naar dat team is nu nog niet mogelijk. Dat komt volgend jaar wel, en dan wil ik ook gaan spelen.”

Gaat hij daar slagen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie