Arnesen wijst naar Ajax en PSV: ‘Voor mij is dat verbazingwekkend’

Foto: Arnesen wijst naar Ajax en PSV: ‘Voor mij is dat verbazingwekkend’

Feyenoord is onder leiding van Dick Advocaat bezig met een ongekende opmars, maar achter de schermen speelt ook Frank Arnesen een belangrijke rol. De nieuwe technisch directeur hoopt dat de Rotterdammers nu kunnen doorpakken.

Op de clubwebsite van Feyenoord vertelt Arnesen: “Feyenoord moet zich weer echt als top drie-club vestigen. Ik weet ook: als je naar de geschiedenis kijkt, dan zijn Ajax en PSV veel vaker kampioen geworden dan Feyenoord. Voor mij is dat verbazingwekkend, als je weet dat Rotterdam een grote stad is en Feyenoord een ongekende supportersschare heeft. We weten dat het in voetbal vaak om geld gaat. Als je continu top drie of zelfs top twee wilt zijn, dan moet er stabiliteit zijn in wat je kunt uitgeven. Het is belangrijk of de club die stap kan maken en op strategische wijze geld kan genereren waarmee we iets kunnen doen.”

“Als technisch directeur kun je misschien een paar keer een grote klapper maken met de verkoop van spelers, maar het gaat erom wat je structureel kunt doen. Daarom ben ik ook zo blij met de komst van Róbert Bozeník. Eigenlijk is er geen geld, maar met z’n allen hebben we gezegd: dit is geen uitgave, maar een risicodragende investering. Ons spelersbudget is op dit moment lager dan dat van Ajax en PSV, maar in een grote stad als Rotterdam moet je nog een stap kunnen maken. Daar moeten wij als Feyenoord voor zorgen en dat is een mooie uitdaging”, aldus Arnesen.

Kan Feyenoord weer aanhaken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
416+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie