Wijnaldum lovend: ‘Hij heeft een grote invloed gehad op me’

Foto: Wijnaldum lovend: ‘Hij heeft een grote invloed gehad op me’

In zijn tijd vóór Liverpool speelde Georginio Wijnaldum vaak nog als aanvallende middenvelder of zelfs als buitenspeler. Nu staat Wijnaldum bij The Reds bekend als een geweldige box-to-box speler. Een transformatie waar Jürgen Klopp een bepalende factor in was.

“Ik heb een goede ontwikkeling doorgemaakt sinds ik naar Liverpool ben gekomen, ik ben meer allround geworden. Ik was gewend om in een heel aanvallende rol te spelen en alleen in de aanval. Op het WK met Van Gaal had ik een meer controlerende rol op het middenveld en dat ging goed. Maar daarna heb ik in die rol bij PSV en Newcastle niet meer gespeeld”, aldus Wijnaldum in een gesprek met de UEFA.

Echter ging hij bij Liverpool pas wat meer controlerend spelen, zoals op het WK 2014 met Oranje. “Toen ik met Klopp sprak, zag hij mij in een defensievere rol, waarvoor ik een allrounder moest zijn. Het is niet altijd makkelijk, omdat ik gewend ben om aan te vallen, maar het heeft me geholpen in mijn ontwikkeling. Ik ben nu een completere speler dan toen ik hier arriveerde.”

“De manager heeft een grote invloed gehad op me. Hij heeft de club teruggebracht waar ze thuishoort en heeft zijn visie uitgerold. En ik moet zeggen dat die bij de club past. De spelers lopen met hem weg, omdat hij om hen geeft en hij een goede trainer is. Een trainer die zijn spelers beter maakt, hij is een geweldig persoon om mee te werken.”

Verdiend Wijnaldum meer waardering voor zijn spel op het middenveld?

  • Ja
  • Nee
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie