Cultheld flirt met terugkeer naar Nederland: “Je weet nooit hoe het loopt”

Foto: Cultheld flirt met terugkeer naar Nederland: “Je weet nooit hoe het loopt”

Ondanks dat voetbalnomade Bartholomew Ogbeche in heel wat landen heeft gespeeld en gewoond, noemt hij zichzelf een halve Nederlander. De Nigeriaan was vier seizoenen actief in ons land en volgt de competities nog steeds. Inmiddels vanuit India, waar hij is neergestreken.

Ogbeche kwam in 2014 terecht bij SC Cambuur en veroverde daar de harten van de supporters. Het leverde hem een transfer op naar Willem ll. Inmiddels scoort hij erop los in India. “Ik kijk echt veel Nederlands voetbal. Ik zie veel wedstrijden maar volg in het bijzonder Cambuur en Willem II. Met veel mensen bij die clubs heb ik ook nog contact”, zegt de 35-jarige aanvaller in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Cambuur doet het hartstikke goed en ik ga ervan uit dat ze terugkeren naar de Eredivisie. Daar horen ze ook. De fans van die club horen wat mij betreft bij de beste van Nederland. En Willem II…. Wat moet ik daar nog over zeggen? Die hebben echt een fantastisch seizoen. Nu ze er zo goed voorstaan moeten ze ook Europees voetbal halen. Dat hoop ik echt!”

Ogbeche noemt zichzelf een halve Nederlander. Hij voetbalde verder in Frankrijk, Spanje, Griekenland, Engeland, de Verenigde Arabische Emiraten en India, maar het Hollandse voetbal heeft iets bijzonders. Afsluiten in Nederland is zeker een optie. “Je weet natuurlijk nooit hoe het in de toekomst loopt”, aldus Ogbeche. “Nederland was geweldig voor me. Niet alleen op maar ook buiten het veld. De contacten die ik had bij Willem II zijn me dierbaar, maar ook bij Cambuur met Henk de Jong, Dwight Lodeweges en de directie. Die tijd zal ik nooit meer vergeten.”

Hoop je dat hij naar Nederland terugkeert?

  • Zeker!
  • Mwah…
124+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie