‘Werkelijk bizar scenario dreigt voor Hakim Ziyech’

Foto: ‘Werkelijk bizar scenario dreigt voor Hakim Ziyech’

Het coronavirus blijft de headlines domineren, ook in de voetbalwereld. De Telegraaf schrijft maandagmiddag dat de kans zéér groot is dat competities zoals de Eredivisie ‘gewoon’ uitgespeeld gaan worden en dat zou grote gevolgen hebben voor spelers als Hakim Ziyech.

Valentijn Driessen noemt het definitief stopzetten van de nationale competities ‘een onwaarschijnlijk scenario’. “Alle clubs, competities zoals de Eredivisie, Premier League, Bundesliga, Primera Division, Serie A, nationale voetbalbonden en UEFA zijn allemaal langjarige contracten aangegaan met uitzendgemachtigden, sponsoren en leveranciers en zullen moeten leveren.”

“Linksom of rechtsom, op korte of lange termijn want anders volgen er grote financiële claims waar diverse partijen in de keten zomaar aan onder door kunnen gaan. Niet alle partijen zullen zich vol verzekerd hebben voor de huidige calamiteit. Een faillissement kan als een dominosteen de rest omgooien en dat zullen betrokken partijen ten koste van alles willen voorkomen”, zo weet de chef sport van de krant.

Waarschijnlijker is dat de Eredivisie en andere competities later beginnen. “Weliswaar zullen er in contracten boeteclausules zijn opgenomen, die betaald moeten worden als termijnen worden overschreden. Vanuit de solidariteitsgedachte zal er ook het besef zijn dat de hele keten in hetzelfde schuitje zit. Als je door iemand onderuit te halen jezelf onderuit haalt wordt het zoeken naar een gezamenlijke oplossing voor de hand liggend.”

Ziyech

Dat zorgt tegelijkertijd wel voor een bizar scenario. “Duurt het zolang voordat het licht op groen staat dat 1 juli (ingangsdatum van nieuwe contracten zoals bijvoorbeeld Hakim Ziyech bij Chelsea) wordt overschreden dan ligt het voor de hand dat nieuwe spelers niet speelgerechtigd meer zijn voor hun oude en nieuwe club bij het afmaken van het lopende seizoen.” Ziyech zal het seizoen in dat geval afronden bij Chelsea en Ajax (net als andere Eredivisie-clubs) met een nieuwe selectie…

Gaat dat zo uitpakken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
3832+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie